♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, May 6, 2020

Happy 3rd Birthday, my baby Neeyaz!

#pkp #mco #day8p4

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

#iftar day 13

Alhamdulillah... hari menginjak usia Neeyaz yang ke-3 tahun. Ya Allah... rasa cepatnya masa berlalu. Dah tiga tahun dah sekecik ni. Rasa macam baru jer belah perut ni, keluarkan dia. Comel sangat!

Neeyaz sekarang dah pandai sangat bercakap. Setiap hari ada jer perkataan dan keletah baru dia. Dan yang paling best, dia suka bercakap bahasa Inggeris. Kitorang tak ajar pun. Neeyaz belajar sendiri melalui tv, cerita-cerita yang dia tengok. Antara siri tv kegemaran dia dari rangkaian Cocomelon, Bandanamu, Toy Car Cartoons, Gecko's Garage dan English Singsing. Tapi yang paling aku tak boleh tahan, Neeyaz suka nau tengok siri Diana and Roma. Aku tengok bosan. Huhu...

Dan hari ni jugak, baru aku memandu balik. Sejak dari PKP phase 1 bermula hari tu, aku memang tak keluar rumah langsung. Dua bulan terperap dalam rumah. Sekarang ni PKPB dan kes Covid-19 dah berkurangan, aku beranilah nak keluar.

Hari ni keluar dengan Niesreena gi KIP Mall Kota Warisan. Gi cari kek dan hadiah birthday untuk baby Neeyaz (eh... baby lagi ker? Huhu... always my baby) dan juga abang Naufal. Hari tu birthday Naufal, masih PKP, takut nak keluar. So hari ni kiter celebratelah untuk kedua-dua baby boy aku ni.

Dua-dua minat kereta. So, mama dan ayah belikan kereta mainan untuk diorang. But at the end of the day, Neeyaz ngamuk nak abang Naufal punya. Hahahahah... Abang Naufal punya kereta control lagi best.

Lepas habis solat terawih, kitorang celebrate birthday Neeyaz dan Naufal. Nyanyilah sikit untuk diorang dan potong kek.

Untuk iftar, aku tak der buat menu special pun. Tak der idea dah nak masak apa. Aku buat nasi lemak. Naufal request nak ayam goreng macam ayam geprek aku buat hari tu.

Enche Neezam jer buat pencuci mulut special hari ni - lompat tikam dan pulut mangga.

Dah siap masak semua baru perasan, menu berlemak-lemak hari ni. Huhuhu...

Bertambah-tambahlah lemak kitorang. Enche Neezam tak per lah... dia eksesais. Aku? Non hadooooo... bertambah lemak tepu den... Huhu...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top