♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, May 12, 2020

Back to work

#pkp #mco #day14p4

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Ya Allah! Setelah lebih dua bulan tak jejak kaki ke office, hari ni i'm back to office! Serius rasa nervous dari semalam tau. Tak tau macam mana keadaannya nak balik bekerja ke office. Dah lah last week memang the whole week aku cuti. Mesti email pun berlambak. Huhuhu...

Jalan raya pagi tadi memang smooth giler. 40 minit jer dari Sepang ke Shah Alam. Seronoknyer lahai kalau tak ngandap jem macam ni.

Sampai office, kat luar office, pak cik keselamatan dah buat tanda 1 meter beratur nak masuk office for social distancing. Bila masuk office kena ambik temperature dan isi form.


Kat office aku ni amalkan free seating. Tapi dalam tempoh mengawal Covid-19 ni, kitorang digalakkan untuk fixed seating. Alaaa.. walaupun free seating, aku memang selalu duduk tempat yang sama jer. Bos pun siap dah tolong reserved tempat biasa aku duduk. Huhuhu... 


Hari ni tak ramai orang kat office. Cuma ada 11 orang jer kat level aku ni out of almost 100 staff. Memang sunyi dan lengang giler. Nasib baik ada Puteri dan kak Sabariah sederet meja dengan aku. Tak lah rasa sunyi sangat.

Surau pun digalakkan guna seorang jer untuk satu masa. Sepanjang masa kat office, kitorang wajib pakai mask.


Tengah sibut buat kerja tadi, tetiba Niesreena whatsapp.


Hahahaha... sian baby mama. Dah lama asyik berkepit dengan mama jer kan. Bila mama tak der, dah tercari-cari. Tak taulah macam mana kalau nak hantar ke taska semula nanti. Takut nangis jer. Huhuhu...


Tapi kejap tu dia ok dah. Enche Neezam bagi lollipop. Lupa terus kat mama. Huhuhu...


Balik kerja tadi, tengok enche Neezam dah siap masak untuk berbuka. Alhamdulillah... thank you sayang. Aku lepas mandi, terus tidur. Letih betul rasa hari ni.








No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top