♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, March 13, 2020

Office gempar lagi dengan Covid-19

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

So, dalam post aku yang lepas, aku cerita pasal office gempar sekejap sebab ada wife colleague yang suspected Covid-19. Tapi end up, alhamdulillah, both my colleague and his wife were tested negative.

Lega sehari... tetiba semalam, gempar lagi, kawan kitorang kat office ni pulak yang suspected Covid-19. Perasaan tu lain sebab kali ni memang kawan yang sama-sama gi makan, sama-sama gi fun run dengan aku hari tu! Risau dan kesian sangat.

Dia suspected sebab kawan baik dia positif Covid-19 dan dia ada jumpa kawan dia baru-baru ni. Dia pun dah start batuk-batuk. So, dia dah gi buat test dan lapor pada HR.

HR bertindak untuk menutup satu office mulai hari ni. Tapi tak terkesan kat office aku ni sebab kawan aku tu kat lot lain. So, kawan-kawan aku yang lain, yang sepejabat dengan dia diminta untuk bekerja dari rumah dan kurantin diri sendiri dahulu sementara tunggu keputusan ujian Covid-19 kawan aku tu, yang mungkin ambik masa 3-4 hari.

Aku, kat bangunan lain, so masih bekerja seperti biasa hari ni.

Pejabat sebelah-sebelah semua pelik kenapa office satu ni tetiba tutup. Tak pernah-pernah kan.

Ya Allah... aku harap kawan aku tu negatiflah. Sian dia.

Sekarang ni rasa macam terkesan sangat dengan Covid-19. Rasa semakin dekat tau.

Kalau dulu dengar kat berita jer. Rasa lain dan risau dia tak serisau sekarang ni.

Semoga kita semua dijauhkan dari penyakit berbahaya ni. Ameen...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top