♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, March 28, 2020

Masak masak masak

#pkp #mco #day11

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Benda paling penat nak buat sepanjang PKP ni ialah masak. Sampaikan nak fikir nak masak apa pun dah terasa penat. Tak tau nak masak apa dah. Baru hari ke-12. Phase 2 tak masuk lagi... Nak kena hadap 14 hari lagi... Huhu...

Kalau hari kerja Isnin-Jumaat, pagi-pagi sebelum start kerja dah kena masak. Kalau tak sempat masak pagi, tengahari kena ambik masa untuk masak jugak. Yang simple-simple jer lah. Kalau kat rumah ni, nasib baik enche Neezam pun rajin masak. So, tak lah rasa stress sangat nak fikir pasal masak sorang-sorang. Alhamdulillah...

Hari ni, pagi-pagi lagi aku dah sediakan nasi lemak pandan. Makanlah dari breakfast ke lunch ke dinner. Lepas ni dapur tutup. Kalau nak makan benda lain, pandai-pandailah masak sendiri. Huhu...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top