♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, March 19, 2020

Jaga penampilan

#pkp #mco #day2

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Wifey wifey yang bekerja dari rumah tu, jaga penampilan jugak k. Kalau pergi ke pejabat boleh pakai baju bergosok cantik-cantik, wangi-wangi, bila dah bekerja dari rumah ni jangan pakai baju kelawar pulak sepanjang hari.

Make sure sebelum atau selepas subuh terus mandi. Pakai sedikit solekan nipis, wangi-wangi sikit - untuk suami sedap mata memandang. Tebal-tebal sangat nanti takut suami kata kite buang tebiat pulak. Huhu...

Baju, pakailah baju yang sesuai untuk bekerja dari rumah. Sediakan tudung yang senang untuk dipakai. Takut jugak tetiba boss nak buat video call kang, sempat capai tuala jer tutup kepala... hahahah... nampak sememeh jer pulak kan.

Aku kalau kat rumah, kebiasaannya pakai t-shirt je. Senang nak buat kerja-kerja rumah. Tapi bila dah bekerja dari rumah ni, pakailah baju separa formal. Sampai Niesreena tegur, "naper mama pakai baju ni?" Hahhaha.. Fahamlah mama anak-anak... mama tengah bekerja ni... huhu...

Ok... tu tips untuk hari ni...

So, memandangkan enche Neezam dah masak semalam. Hari ni, aku rasa biarlah aku pulak yang masak. Tapi mengelat sikit, pagi-pagi goreng makaroni untuk makan sampai tengahari. Nanti malam baru masak lain. So, takkan ganggu waktu bekerja aku dari 9 pagi sampai 5.30 petang.

Anak-anak dan suami redho dan memahami. Alhamdulillah...

Hari ni setup satu monitor lagi untuk kerja. Sebab kat office dah biasa guna dua monitor, bila guna satu je monitor rasa payahnyer lahai. Alhamdulillah.. produktiviti meningkat sikit hari ni.

Waktu tengahari tadi sempat prepare doh untuk donut. Masukkan semua dalam bread maker jer. Senang. Petang siaplah donut gebu gebas untuk minum petang.

Enche Neezam kata sama-samalah kiter membesar macam donut lepas ni. Huhuhu...

Aku tak tau lah korang, tapi aku dan enche Neezam ni asik keluar masuk dapur jer musim-musim kuarantin ni. Mulut ni asik kerja nak mengunyah jer.

Risau weh. Takut jugak kalau badan naik macam doh donut lepas 31hb nanti. Huhu...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top