♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, March 21, 2020

Each a cup!

#pkp #mco #day4

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Hari kelima #stayathome.

Antara ayat aku selalu cakap sejak kuarantin ni ialah “bebudak ni berapa banyak cawan diorang pakai?”

Dah minum, diorang basuh sendiri. Tapi aku yang kemas dan simpan. Banyak betul cawan keluar.

Yang bagusnya sebab diorang kerap minum air. Tapi setiap kali minum, keluarkan cawan baru. Kadang-kadang bawak gi ruang tamu, atas meja, bilik study. Pastu tinggal kat sana. Ambik cawan lain. Bila tanya, saper punya cawan, tak der siapa yang mengaku.

So, hari ni praktikkan sorang satu cawan je sepanjang hari. Cawan masing-masing. So, kalau bersepah, tau saper punya.

Semoga berjaya!

Ini untuk menjaga kesihatan jantung dan tekanan darah diri sendiri. Semoga tak bertukar jadi hijau. Ada seminggu lebih lagi nak lalui ni.

Ooooo cawan ada 3 sahaja sebab untuk Niesreena, Naufal dan ayah depa. Mama dan Neeyaz pakai tumbler. Diorang pakai cawan sebab nak minum air sejuk dari cuckoo.

Tengahari tadi aku masak sup ekor. Makanlah untuk lunch dan dinner.

Petang pulak buat kuih lopes. Dah lama tak buat kuih lopes. Last sekali buat masa kat Melbourne dulu. Tu pun sebab teringin sangat nak makan. Belajarlah buat dari youtube. Masa tu tak jumpa daun pisang, kiter pakai plastik wrap jer. Pun jadi... Tapi kalau guna daun pisang, lebih wangi.

Ni lah kerjanya bila duduk kat rumah. Asyik fikir nak kena masak dan makan jer. Kalau tak masak kang lapar pulak. Redho jer lah duduk kat rumah membesarkan badan. Huhu...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top