♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, January 22, 2020

Jom la mc sama-sama

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Alhamdulillah... hari ni dah mula bekerja semula setelah 5 hari MC.

Hari ni pun badan masih rasa lesu lagi sebenarnya. Tapi heret jugak ke tempat kerja sebab dah lama sangat MC. Dah boleh bayang banyak kerja-kerja yang menimbun yang kena hadap. Duduk kat rumah pun dah tak rasa tenang. Huhu...

Aku sakit sejak hari Isnin minggu lepas. Lepas tu on & off demam, batuk, selsema dan sakit kepala. Sendi-sendi badan pun menyucuk-nyucuk semacam.

Enche Neezam start demam hari Jumaat. Berjangkit dari aku lah tu.

Sorry sayang...

Tapi hari Sabtu tu enche Neezam gagahkan diri gak gi FM Twincity Marathon. Giler kan... dalam tak sehat tu, dia boleh lari 42km!

Tapi nak buat macam mana... dah lama enche Neezam buat persediaan untuk first full marathon dia ni. Tau tau bila masanya tu tiba, jatuh sakit pulak.

Sesungguhnya kiter yang merancang, tapi Allah dah tetapkan segalanya.

Tapi alhamdulillah... semangat juang tinggi. Habislah 42km tu enche Neezam dapat buat. Balik jer dari marathon tu, apa lagi... melepeklah orang tua tu... Dengan demam... dengan sakit kaki... haiiisshhhh...

Then both aku dan enche Neezam betul-betul flat hujung minggu hari tu. Sian anak-anak kena jaga diri sendiri.

Nasib baik ada Niesreena, dah bolehlah masak sikit-sikit untuk adik-adik.

Tapi alhamdulillah... tengah-tengah rasa 'patah kaki' ni, tetiba mak dan ayah mertua datang melawat. Ya Allah... Allah betul-betul hantar ‘malaikat’ bila memerlukan.

😭😭😭

Alhamdulillah... terima kasih Allah... terima kasih mak ayah bawak bebudak gi makan 🥺🥺

Hari Isnin dan Selasa yang lepas, aku dan enche Neezam sambung lagi MC. Badan memang rasa lesu tak bermaya dan demam masih lagi on and off. Berat badan aku turun 4 kg sebab sepanjang demam memang tekak rasa pahit dan tak selera betul nak makan.

Nasib baik Niesreena ada masakkan bubur nasi dan tomyam ayam. Bangkit jugaklah selera nak makan buat alas perut.

Sepanjang demam, emak dan abah pun asik call jer. Risaukan keadaan kitorang. Aku jawab aku ok jer... sikit jer... tak nak diorang risau dan menyusahkan diorang...

Alhamdulillah... hari ni enche Neezam pun dah beransur sihat. Tapi masih lagi cuti sebab jaga sorang lagi pulak yang berjangkit demam...

My poor baby boy.

Si kecik ni pulak demam. Harap dia oklah hari ni...

Sian tengok Neeyaz lemah lesu tak bermaya... tapi masih permurah senyuman...

Cepat sembuh ye sayang mama...

😭😭😭

Harap-harap abang dan kakak akan dapat terus bertahan, tak berjangkit dan kekal sihat. Ameen...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top