♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, January 2, 2020

Hari pertama persekolahan 2020

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Hari ni dah start sekolah. Rutin harian berubah semula seperti sebulan yang lepas. Masa cuti sekolah hari tu pukul 6 lebih baru bangun. Sediakan makanan Niesreena dan Naufal dan terus gi kerja. Tinggalkan rumah begitu jer sebab ada Niesreena dan Naufal tolong buat kerja rumah.

Balik kepada rutin mula semula sekolah, pukul 5.30 dah nak kena bangun dan mengemas rumah. Keperluan sekolah Niesreena dan Naufal, diorang dah pandai uruskan sendiri. Alhamdulillah... So, tak der lah sibuk tolong diorang gosok baju ke, susun buku sekolah ke macam 3 tahun lepas... semua dah pandai buat sendiri dan Niesreena tolong gosokkan baju sekolah Naufal.

Aku ni kalut bangun pukul 5.30 pagi semata nak mengemas rumah jer. Hati tak senang kalau tak kemas rumah sebelum pergi kerja. Huhuhu...

Niesreena dan Naufal bangun pukul 6 pagi. Biasanya baju sekolah dan buku sekolah semua dah siap malam sebelum sekolah. Neeyaz pulak pukul 6.25 pagi baru dikejutkan dan mandi. Mesti kena mandi dan bersiap sebelum ke taska.

Tahun ni, Naufal akan menduduki UPKK. So, kena fokus lebih pada Naufal tahun ni. Naufal ni banyak main. Tu yang risau sikit. Tapi kalau sit down dengan dia, fokus kat dia masa study, guide dia... haaa... memang dia okay. Tapi kalau suruh dia belajar sendiri. Hmmmm... tak sampai 10 minit dah tidur.

Risau... risau... aku risau aku tak mampu nak focus mengajar dia sebab balik kerja dah penat. Huhuhu... bertabahlah! Kenalah sacrifices sikit.

Aku harap Naufal juga akan mendapat keputusan yang cemerlang macam kakak Niesreena dulu. Boleh sambung ke sekolah aliran agama. Ameen...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for dropping by!

back to top