♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, April 30, 2010

Adios Avent... Ola MAM...

Sebenarnya dah lama rancang nak beli botol susu baru untuk Naufal. Tapi asyik tertangguh-tangguh jer sebab sayangkan botol-botol susu Avent tu. Bukannyer murah kan... So, memandangkan Naufal pun dah setahun dan dah setahun jugak Naufal dah pakai botol susu Avent, tibalah masanya untuk tukar botol. Dan aku dan enche Neezam memang dah banned botol susu Avent. Tak nak dah! Sebab asyik bocor jer. Nyampah!

So pilih punyer pilih... cari punya cari... tanya pendapat kengkawan... kitorang pun bersetuju untuk tukar kepada MAM pulak.

Hopefully ok lah kan... harganya pun tak lah mahal sangat dan yang penting tak bocor tak tentu pasal macam Avent.

Yang penting, kena cari botol susu wide neck untuk Naufal sebab kalau botol susu puting kecil tu, Naufal tak nak hisap. Dah try yang Niesreena punya. Naufal tak nak isap pun. ;p MAM ni pun nampak gayanya macam ok jer; BPA Free dan anti-colic.

Istimewa untuk Niesreena pulak... enche Neezam belikan Niesreena set pinggan mangkuk Disney Princess Royal Doulton ni... tanpa pengetahuan aku... Hmmmmm... mama pun tak der koleksi RD, Niesreena dah ada. Cam ner ni?

Tq ayah Khairuns, untuk presie-presie kat atas tu. Istimewa untuk Naufal dan Niesreena kan... untuk mama? ;p

2 comments :

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

avent slalu leaking kalau time screw the top tak betul..cam kalau the pelipat kat dlm tu silap parking aje, meleleh la susu..mmg menyampah...

*juliet le sweetheart said...

itulah pasal... kena betul2 berhati2 dan teliti, barulah ok... kalau dah kelam kabut buat susu, dengan naufal menjerit-jerit nak susu, tetiba meleleh jer susu keluar.... eeee sakit hati betul... menyumpah-nyumpah lah jugak kengkadang... hahahahha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top