♥ The Colour of Million Memories by Juliet le Sweetheart ♥: Botol susu avent

♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, May 31, 2009

Botol susu avent

Korang... ibu-ibu... mak-mak... mama-mama... mesti ada yang gunakan botol susu Avent untuk anak-anak kan? Mesti ramai kan? Pernah tak terjadi kejadian yang menjengkelkan? Maksud aku... kadang-kadang air susu keluar dari kepala puting tu masa tengah goncangkan susu... atau masa tengah menyusu... Pernah tak?

Dulu, masa Niesreena gunakan botol susu jenama yang sama, botolnya ok jer. Tak pernah jadi macam tu. Ni, bila beli botol susu baru untuk baby Naufal, kerap plak terjadi cam tu. Air susu keluar masa tengah goncang botol tu. Nak kata tutup tak rapat, dah memang rapat dah. Nak kata guna air panas sangat pun tak jugak. Entah kenpa ntah. Aku pun heran. Tak kan dapat botol reject plak kan?

So, pernah tak korang mengalami keadaan yang sama? Any tips or tricks?



*juliet le sweetheart : cantiknya cuaca hari ni... :)


19 comments :

iszan said...

beb, aku menghadapi masalah yg sama sejak guna Avent botol baru keluaran Philips. Menyumpah2 aku okeh. Aku rasa stakat ni apa yg aku buat utk mengelakkan benda bodoh tu adalah pastikan tutup botol tu adalah dr botol yg sama. Tp aku rasa ko takde masalah kot dengan tu sebab botol Naufal mesti sume sama kan? Unless kot tertuka ngan kakak dia punya tutup. Try lah

baya said...

kak julie..try pakai MAM..beshhh

GG said...

Julie, try pakai teat nih (http://www.nappies.co.nz/shopping/product-detail.aspx?ProductID=1449&cn=Bottles,%20Teats%20&%20Accessories&CategoryID=44) Pigeon Peristaltic Teat.. pilih utk wide bottle neck, blh fit dgn botol Avent atau botol yg 'wide neck' lain.. pastu pilih yang saiz "Y" punye lubang.. mmg anti-leak la.. tak salah kalo try kan?? aku pakai teats jenis nih sejak Zafri 2 bulan sampai la skang.. ada utk standard bottle neck gak.. jgn lupa survey k??

Mas said...

same la kita nyer prob...tgh nak cari penyelesaian gak ni...ingatkan mas sorang jerk yg hadapi prob ngan avent yg br...kalau pakai magic cup dia pun akan ada gak spoiltnyer..hhmmm...

lindahpadlee said...

Julie..at first memang macam tu...kin botol tu mengalami masalah atau malau2 ngan 'tuan' dia yang baru..but now Nuha dah pakai for almost 3 months..ok jer..alhamdullilah..n make sure that pilihan puting tu sama dengan umur..selallunyer ok kalau kita beli ikut umur...hehehehehehehe..mungkin sebab dia orang dah ukur kut baby punya mulut..hehhehehehehe take it easy yer and no given up..sekejap tu... :D

Marissa said...

sy ibu baru, atas saranan member2 u pakai botol susu event, mmg betul ckp akak, bila d gongcang kuar susu, sblum ni org ckp susu xakn kuar selagi tak isap.. so botol susu ape yg baik u bayi kita??

*juliet le sweetheart said...

avent bagus sebenarnya. cuma baru-baru ni jer wat hal. selain avent mungkin lepas ni boleh try nuk, mam, tommy tippie...

mummygurgurl said...

aah..perkara yg sama jd..nyesal plak..sbbnnyer mahal tp xder kualiti...bby first ada beli..coz xder pengalaman...

Anonymous said...

hi..kite baru jew beli botol susu avent nie..actually brand nie ok ke tak?

*juliet le sweetheart said...

avent ni memang brand yang ok. cuma masa i beli botol ni beberapa bulan lepas, botol-botolnya macam leaking. tak tau lah sekarang...

Anonymous said...

saya pon mnghadapi masalah yg sama...tp saya dah dpt kenal pasti masalah utamanya terjadi mcm tu krn...getah puting susu tu...ia x terletak bebetul dgn bibir botol...

*juliet le sweetheart said...

betul tu... kalau tak mesti bocor. rimas jadinya...

manislolilpop said...

salam..saya dah hadapi benda ni lama dah..kdg2 o.k..kdg k.o. cuma tah hari ni tiba2 saya nk google tgk ada org laen ada tak yg hadapi masalah sama mcm saya. selalu nya sy tukar2 kepala botol tu atau ketat kan sampai tk bocor.pernah sekali leaking masa hisap sampai lencun basah baju anak saya.

*juliet le sweetheart said...

problem kan... menyampah betul. saya dah lama tukar botol susu baru. dah tak guna avent dah. sekarang guna mam. better!

Siti Safuan said...

skrg ni saya tgh mencari2 botol susu utk baby..segala info amatla berguna..taknak guna avent...rupanya ramai yg terkena..nasib baik tak sempat beli lagi..terima kasih...

Anonymous said...

saya pown menghadapi masalah yg sama...botol mahal bukan main....tp x berkualiti...sampaikan hubby sya slalu perli...botol mahal takkan leaking...tiap kali goncang mesti kuar susu...tensen tul..nak tukar btol lain,botol avent memang berlambak2 nih...

Anonymous said...

saya juga mengalami masalah yang sama dan sedang mencari jalan penyelesaian..saya pun hairan dengan situasi sekarang..habis terkeluar susu..anyone yang ada pengalaman dan tahu caranya?

*juliet le sweetheart said...

senang jer caranya... cara yang i buat jugak...

TUKAR BOTOL SUSU!!!

hehhehehehhe... dah tak tahan dah pakai avent. tiap kali buat susu mesti nak naik hanginnnn!!! so silalah tukar ke botol susu jenama lain. sekarang i pakai MAM... not bad! dan yang penting... tak sakit hati! hehehhehe... :)

Anonymous said...

bole share tak...botol mam nih nak beli di mana?kat sogo x dew karn?

.

Thank you for visiting *juliet le sweetheart's

.

back to top