♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, April 24, 2010

Tetamu dari Perth

Sejak hari Selasa yang lepas, rumah kitorang dimeriahkan dengan kehadiran kawan kitorang dari Perth. Kak Nina satu tempat kerja dengan Neezam, kat USIM dan sekarang ni sedang buat phD kat Perth. Kak Nina datang Melbourne sebab ada kerja kat Uni Melbourne. Sambil-sambil tu bawak famili dia jalan-jalan sekali.

Kitorang tak sempat nak bawa kak Nina dan familinya jalan jauh-jauh kat Melbourne ni sebab enche Neezam ada banyak kerja nak disiapkan dan baby Naufal pun demam ari tu kan. So, kak Nina bawak family dia pusing-pusing city jer. Sempat jugaklah enche Neezam bawak diorang ke DFO dan Smith Street.

Kak Nina kata Melbourne city best dan besar, jalan sehari tak habis pusing. Malam pun kat city masih happening lagi berbanding Perth. Lega jugak rasanya kak Nina cakap macam tu. Aku takut diorang boring jer. Hehehhe...

Niesreenalah paling seronok sepanjang diorang kat sini. Sebab... Niesreena ada kawan 24 jam! Anak kak Nina, Aniq. Asyik main jer lah diorang tu. Niesreena pun asyik panggil, "abang... abang...". Abang itu... Abang ini... Tidur pun lewat. Pagi-pagi bangun, cari abang dulu. Mulut pun bertambah-tambah becok.

Naufal pun seronok ada abang Aniq. Macam biasa, kalau tengok ada strangers kat rumah, Naufal akan perhati dulu. Then nak main sama-sama. Mengekor jer lah kemana ceruk pun kakak Niesreena dan abang Aniq pergi.

Malam ni diorang balik. Tadi enche Neezam hantar diorang ke airport. Sian tengok Niesreena, monyok jer. Pastu sibuk tanya, "abang gi mana? abang dah balik ke?". Hmmm... sekejap jer rasa 5 hari diorang kat sini.

Insya Allah, ada rezeki jumpa lagi! Kat Malaysia pulak lepas ni! :)


2 comments :

cT zAiLeHa said...

Bilalah agaknyer Cik Zai nak pegi rumah Puan Julie ni ek ..:P

*juliet le sweetheart said...

meh ler zai... sempat lagi ni. kite back for good bulan 8 ni, insya Allah... doakanlah yer... tak sabar nak balik!!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top