♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, May 5, 2008

Autumn in my heart @ Bright

Last Friday,mulalah perjalanan kitorang ke Bright. Perjalanan yang mengambil masa almost 6 hours, included sesat-sesat cari jalan, tengok-tengok bintang; dimulai dengan bacaan doa dari ostad Neezam. Memohon kepada Allah semoga perjalanan kitorang selamat. We arrived at our bungalow in Bright around 10.30 pm.

~Mama & Niesreena kat kawasan banglo yang kitorang sewa ramai-ramai. Cantik kawasan ni!~

~Part of the excursion~

Keesokkan harinya, after breakfast, destinasi pertama kitorang ialah ke pekan Bright. There was an autumn festival and that’s the main purposed we came all the way from Melbourne. Actually Bright ni terkenal dengan keindahan alam sekitarnya ketika autumn. Pokok-pokok yang keemasan melitupi hampir sepanjang jalan kat Bright ni. Memang cantiklah! Masa kat karnival ni kitorang jumpa beberapa orang lagi Malaysian dari Melbourne. Ramailah jugak. Kebetulan sungguh!

~Sepanjang jalan kat Bright dilitupi dengan pokok-pokok yang keemasan. Cantik kan...~

~Kat Bright's Autumn Carnival~

After spend a few hours at that carnival, we went to Alpacas Farm. Berkenalan dengan binatang yang bernama alpakas ni. Rupa dia ada macam llama skit, macam unta pun ada tapi bulu dia macam kambing biri-biri, suara dia…. *suara?* tak dengarlah pulak alpakas ni berbunyi. So tak pasti samada dia berbunyi seperti unta atau kambing yer. Lamalah jugak kitorang lepak kat ladang alpakas ni. Yang kelakarnya bukan sebab lama membelek alpakas, tapi lama bergambar dengan sebatang pokok yang sangat cantik ni. Hehehhe…

~Niesreena kat ladang alpakas. Binatang belakang Niesreena tu yang dipanggil alpakas.~

~ Pee-ka-boo! I see you!~

Okies… next destination… Kitorang ke park somewhere kat Bright ni lah. Aku tak pasti apa nama park ni. Tapi yang pastinya park ni memang cantik!

~Niesreena seronok sangat!~

~Ada macam ala-ala M.Nasir tak? Hehehe… Dedaun masaaaaaa… berguguran satu-satuuuu… Cewah!!!~

~Aku suka gambar ni. Muka sorang-sorang (kecuali sorang tu, sebab muka dia terlindung, tapi aku tau dia yang paling happy giler) nampak happy and enjoy bangat!~

Malam tu, kat banglo sewa, kitorang buat sedikit bacaan yasin dan tahlil. Kemudian disusuli dengan bbq. Yum yum… makanan semua sedap-sedap belaka. Tapi yang paling seronok sebab dapat berkumpul beramai-ramai sambil makan-makan. Altogether kitorang semua almost 50 orang *tak ingat the exact figured ;p*

Keesokkan harinya, aku dan Neezam prepared breakfast for 50 people. Hahahha… ramai tuuu… Kitorang buat bihun goreng dan 3 jenis nasi goreng. Semua liciiiinnnnn… Nampak sangat sedap. Hehehe… *Ayat riak berbaur perasan*

Destinasi pertama kitorang hari kedua ni ialah ke Mount Hotham sebab dengar kata kat sana dah ada salji. Salji masa autumn tu! Maklumlah kat Bundoora mana ada salji. Tu yang sanggup naik gunung tinggi-tinggi dan sneaky semata-mata untuk salji. Alhamdulillah, setelah hampir sejam mendaki dan menahan rasa nak muntah, akhirnya sampai jugak kat Mt Hotham yang bersalji. Walaupun tak banyak, tapi ada lah jugak ciput-ciput… ;p

~Apa kejadahnyerlah lakiku ini?~

Destinasi terakhir kitorang sebelum bertolak balik ke Bundoora ialah Wandiligong Maze. Besar giler maze ni. Kitorang spend almost 30 minutes untuk cari jalan keluar. Yang bestnya ramai giler jalan sama-sama. Macam keretapi daaaaa…

~Kitorang kat dalam maze... Mencari jalan pulang... huhuhu...~

Kitorang selamat sampai ke Melbourne dalam pukul 9.00 malam. Penat sangat tapi excursion kali ni memang seronok dan sangat tersusun. Seronok sangat lah! Rugi saper yang tak gi tu… Huhuhu…

:: For more pictures, feel free to visit my fotopages @ my Friendster album k! ::



*juliet le sweetheart : masih sibuk mengemas barang...


1 comment :

Fiza Anas Anis said...

bestnyer korang.cantik la all those pics and views.rugi tak pegi..eheh,takpe la.if pegi sian kat anas,byk keje.balik sampai 2-3 pagi everyday.next week exam.masa lak tak flexible..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top