♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, April 2, 2009

Rezeki anak-anak

Semalam dan hari ni kitorang dikhabarkan dengan beberapa berita gumbira dan melegakan hati dan perasaan aku, and of course Neezam! Sian enche Neezam, banyak benda nak kena fikir; pasal phD dia, pasal family, pasal delivery aku nanti, etc... Alhamdulillah, semuanya nampak gayanya macam dah settle. Insya Allah...

Gud newsnyer...

♥ 1 ♥

Untuk enche Neezam, semalam; pagi-pagi lagi hatinya dah berbunga-bunga dan ceria sebab artikel yang Neezam hantar beberapa minggu yang lepas akhirnya tersiar gak kat Berita Harian. Aku pun of courselah gembira! Penat jer Neezam perah otak kalau tak tersiar. ;p

♥ 2 ♥

Sejak beberapa bulan yang lepas, actually masa kat Malaysia, Neezam dapat tahu yang first supervisor Neezam tukar university. So, Neezam agak susah hatilah sebab takut plak kena cari supervisor baru. Dah tu takut nanti supervisor baru lain plak pesennyer kan. Dah lah dah halfway. Takut kena tukar macam-macam plak research Neezam nanti.

Tapi alhamdulillah, walaupun dah tukar university, supervisor Neezam tu still sudi supervise Neezam. Cumanya kena dapat persetujuan pihak universiti lah kan. Takut tak bolehlah plak. Dan semalam dah comform dan dah siap documentation yang mengatakan supervisor Neezam yang berpindah tu still boleh supervise Neezam. Cuma second supervisor jadi principal dan yang pindah tu jadi second supervisor. Alhamdulillah lah!

♥ 3 ♥

Pihak OSHC call tadi, katanya dah hantar GL kat Northpark Private Hospital dan semua urusan bersalin are covered. May be ada lah gap beberapa dollar yang kena bayar sikit nanti. Tapi tak lah banyak pun. Tak lah sampai beribu-ribu.

Consultation fee dengan gyne yang sepatutnya berharga aud$2,500 pun dapat gak kurang. Tak mintak pun sebenarnya tapi bila quotation sampai, tengok kena bayar aud$1,500 jer. OSHC hanya cover 85% jer. Tapi still bersyukur sebab dapat kurang. So, tak banyaklah yang kitorang kena bayar nanti. Hmmmm... sebenarnya kalau dapat public hospital lagi bagus. Satu sen pun tak payah bayar. Tapi tak der rezeki kitorang sebab hospital public penuh. But still... kitorang bersyukur sangat! Allah dah bagi yang terbaik untuk kitorang.

♥ 4 ♥

Kitorang dapat offer apartment 3 bilik kat Waterdale. Ya Allah... syukur sangat! Kitorang tak sangka plak dapat offer cepat sebab Hazel kata rumah penuh dan paling cepat pun mungkin dalam akhir bulan 5 atau 6. Tapi unexpectedly ada plak orang yang nak kuar dan kitorang bleh masuk lepas cuti ester nanti. Means sebelum aku bersalin. Alhamdulillah... dapatlah rumah selesa skit untuk anak-anak dan yang paling penting untuk Neezam gak. Bleh lah Neezam study kat rumah tanpa gangguan lepas ni. Hopefully! :)


Lega sangat bila dengar satu persatu hal settle. Aku kesiankan Neezam jer. Macam-macam dia kena pikir demi keselesaan kitorang sekeluarga. Nak kena fikir pasal study lagi...

Hmmmm... lepas ni ada macam-macam lagi benda lain plak nak kena pikir; urusan rumah baru dan rumah yang tengah duduk sekarang ni, urusan nak pindah rumah, urusan bersalin, etc... Mungkin bulan ni memang kitorang akan bz dengan bermacam-macam urusan. Nak pindah ni pun aku bukan bleh tolong Neezam sangat-sangat pun memandangkan keadaan aku yang sarat ni. Buat kerja skit, rehat jer lebih. Neezam gak kena buat.

Sekarang ni pun aku dah rasa macam tak larat sangat. Cepat penat. Kadang-kadang tu Neezam penat-penat balik kerja kena masak plak. Sian Neezam...

Pastu aku bersalin nanti, Neezam mesti penat nak jaga Niesreena plak sementara aku kat hospital. Dah lah Niesreena ni makin banyak kerenahnya. Makin manja pun satu hal gaks. Mesti Neezam tak buleh nak study dalam masa-masa tu.

Apa pun, aku harap semuanya akan dipermudahkan Allah swt... Dan yang penting dikuatkan semangat aku dan *terutamanya* Neezam, my beloved hubby!


*juliet le sweetheart : alhamdulillah... rezeki anak-anak...



2 comments :

Faliq said...

memang rezeki anak-anak kan..
ajaib, dalam sekelip mata semua urusan Allah kasi beres..
best nyer kak julie boleh tido lena lah pasni.. patut pun abg nizam hepi jer men bola tadi.
kalau ada pape, sy leh tolong, gtahu lah ye. nak angkat brg ker, kemas brg ke. boleh jer. =)

*juliet le sweetheart said...

Tq, Faliq... Insya Allah... kalau ada apa-apa kitorang mintak tolong... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top