♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, April 18, 2009

Apple picking

Jalan sakan mak buyung ni kan... Hehehhhehehe... Hari ni jalan lagi!

Hari ni kitorang join warga Desa Bundoora yang lain gi apple picking kat Coldstream. Kawasan ladang epal ni terletak tak jauh dari Bundoora, lebih kurang 40km jer. Perjalanan tak sampai satu jam pun.

Hari ni Neezam tak drive. Lega hubby ku itew bila Hamzah ajak car pool dengan dia sebab penat drive 2 hari berturut-turut kelmarin dan semalam pun tak lega lagi. So, bleh lah rehat sikit. Hehehe...

Sebelum tiba kat ladang epal, kitorang singgah kat satu kawasan park ni. Cantik tempat ni. Ada sungai yang jernih sangat. Airnya pun sejuk. Mungkin sebab tu kawasan ni dipanggil Coldstream ek.

Lepas snap gambar sikit-sikit *agenda wajib!*, kitorang pun bertolak ke ladang epal. Ada banyak sangat pokok epal dan pelbagai jenis pokok epal yang ada. Tapi waktu kitorang datang ni musim petik epal jenis pink lady.

Untuk petik epal kat sini bayarannya aud$18 sebakul. Isilah sepenuh-penuh bakul dan sesambil petik tu boleh makan sekali. Buah epal pink lady ni kebanyakannya tak lah manis sangat pun. Ada rasa masam-masam sikit tapi sangat berair. Sedap dan sangat rangup. Seronok sambil petik epal sambil makan buah epal. Lebih-lebih lagi makan buah yang memang fresh, dipetik sendiri dari pokok. Buah epal pink lady ni besar. Makan sebiji dah terasa kenyang.

Lepas masing-masing dah kepenatan dan puas petik epal. Kitorang ke park yang kitorang gi tadi semula untuk makan dan solat. Ingatkan semua orang dah kekenyangan makan epal tapi rupa-rupanya semua orang kelaparan. Termasuklah aku! Hehehe... Lebih-lebih lagi tengok makanan semuanya sedap-sedap. Siap ada asam pedas ayam dan nasi panas tu. Sedap gilos! Terliur aku dibuatnya.

Selesai makan dan solat, ahli rombongan semua berpisah. Kebanyakannya pulang balik ke Bundoora tapi kitorang ke St Kilda. Cuaca punyalah sejuk lebih-lebih lagi angin dari laut. Lepak sekejap kat sini untuk tengok sunset.

Alang-alang dah sampai ke St Kilda, kitorang singgah solat maghrib kat Malaysia Hall yang terletak tak jauh dari St Kilda ni. Nasib baik Mazlee ada kat sana. Berani betul si Mazlee ni tinggal sorang-sorang kat banglo besar tu.

~Mr. Hamzah, Mr. Neezam & Mr. Mazlee @ Malaysia Hall~

~Ladies...~

Destinasi terakhir kitorang pada hari ini ialah ke Block M untuk dinner. First time aku sampai kat sini. Sebelum ni aku dengar namanyer ajer tapi tak pernah sampai pun. Punyalah terkejut bila aku tengok menu dia. Nama pelik-pelik jer. Nak order pun macam tak confident jer. Hehehehe... cuba tengok list menu dia kat bawah ni.

~Senarai menu yang sangat mengujakan~

~Kak Fizoh dan Umi dengan menu nasi ayam bakar~

Pack betul jadual aku hari ni. Penat sangat... Esok pun hari yang memenatkan jugak...


*juliet le sweetheart : 10 hari lagi!



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top