♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, March 28, 2010

Three little ducks went out one day...

"Three little ducks went out one day,
over the hill and far a way,
mother duck said quack-quack-quack-quack!
But only two little ducks came back..."

Happy betul Niesreena. Seronok sangat dapat bagi itik makan. Sambil bagi itik makan, sambil menyanyi-nyanyi lagu 'Three little ducks'. Naufal pun seronok jugak! Bukan main berbunyi-bunyi lagi mulut Naufal. Ntah apa yang Naufal cakap ntah. Mungkin nak bagitau kat mama dan ayah yang Naufal pun seronok tengok itik banyak-banyak. Atau mungkin jugak baby Naufal bagitau yang dia nak berenang sama-sama dengan itik-itik tu. Huhuhu... Atau baby Naufal nak bagi makan itik jugak! Hmmmm... tapi bila aku bagi roti kat Naufal, Naufal bukan baling kat itik, tapi... suap dalam mulut dia sendiri. Hehehehe...

video

Tempat ni ialah Fairfield Park dan sungai yang ada banyak itik tu ialah the famous Yarra river. Tempat ni merupakan antara tempat beriadah yang terkenal kat Melbourne ni sebab kononnya ada banyak cerita/sejarah disebalik tempat ni. Nak tahu apa ceritanya? Silalah tanya Professor Google. :)

Alhamdulillah, cuaca pun sangatlah cantik. Mendung jer tapi taklah sejuk sangat. Memang best!


6 comments :

:: vErde+hAzizi :: said...

naufal soooo cute! and kakak mmg hapy go lucky je kan :) hehehe

*juliet le sweetheart said...

yup! they really are! :)

Nour Ain said...

Seronoknya... :)

mama | sarah | syimir said...

nmpk julie semakin slim shaddy...comei...slalu exercise mengejar 2 org kanak2 riang tu ye...

*juliet le sweetheart said...

oooooo tidah.... janganlah tertipu dengan gambar-gambar tu... hahahahhaha... saya 'membesar bagai johan!' ;p

Kak Ngah said...

sonoknya bagi2 makan itik...cni takde itik...ade anjing jek...tak kuasa nak bagi makan...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top