♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, December 30, 2010

Syabas Malaysia!!!

Alhamdulillah... akhirnya Piala Suzuki AFF 2010 menjadi milik Malaysia untuk julung-julung kalinya!!!

Yey!!!

Akhirnya itu garuda itu menyembah ke bumi dan dibaham HARIMAU MALAYA!!!

Aaaaauuuummmmmmm!!!

Tahniah!!! Tahniah!!!

Tahniah team Malaysia!!!

Pic from Utusan Malaysia

Excited betul kan? Hehehhehehe... Of courselah... Dari awal lagi aku dah tunggu perlawanan bermula dari depan tv.

Ha... sepanjang perlawanan tu berlansung, korang perasan tak beberapa perkara yang aku perasan? Iaitu...

* masa lagu Malaysia, Negaraku, dinyanyikan, diorang, RI, terpekik dan membuat bising sambil bunyikan hon berkali-kali. Tak hormat langsung!

* pengadil bias! Bila pemain Malaysia dijatuhkan obviously, pengadil buat donno jer! Bila pemain RI jatuh, pemain Malaysia mesti kena! Bias!

* RI pun ada ultramen gaks! Asyik laser apex Fahmi jer. Sian Fahmi... Nasib baik Fahmi hebat! :)

* cameraman diorang gatai! Asyik fokus pada penonton perempuan yang cun-cun jer. Hmmmm... memang cantik lah. Mengalahkan artis cantiknya. Nasib baik RI yang datang ke negara kita ni tak secantik diorang tu. Kalau tak... hmmmm... nanti laki kiter plak dibawa lari ke Lombok! Huhuhu... Tapi bila Malaysia dah score 1 gol, dah tak der dah diorang fokus ke arah penonton perempuan lagi. Kagetlah tuuuuu... Huhuhu... ;p

* Haaa... korang ada perasan Julia Perez tak tadi? Aku tak nampak lah pulak. Teringin gak nak tengok si Jupe tu. Katanya nak pakai baju seksi. Kononnya nak balas dendam kat pemain Malaysia dan pakai baju seksi untuk jejaskan tumpan pemain kita. Muahahahah... pigi daaaaa!!! Silap-silap tumpuan pemain korang yang terjejas. Macamlah ko tu famous sangat kat Malaysia ni. Orang tak kenal pun saper Julia Perez. Aku tahu ni pun sebab terbaca kat paper aritu yang si Jupe nak balas dendam cara tu... Hahahaha... Piiiiiii rah!

Apa-apa pun, alhamdulillah, semuanya dah berakhir...

Dan Malaysia juara 4-2!!!

Tahniah team Harimau Malaya!

Tahniah juga kepada Safee Sali sebagai penjaring terbanyak musim ni dengan 5 gol!

Tahniah juga pada K. Rajagobal selaku jurulatih. Hmmmm... ada harapan dapat 'Datuk' *wink*. Perasan tak, Rajagobal ni suka pakai kemeja warna putih, kan? :)

Oh ya... dan satu lagi... walaupun apex Fahmi tak dapat anugerah MVP, Most Valueable Player, tapi bagi aku, apex Fahmi, orang yang paling layak dapat anugerah tu! Dia memang penjaga gol yang hebat! Sangat hebat! Tahniah Fahmi!!!

Tahniah team Malaysia!

MALAYSIA BOLEH!

Oh ya... mari kiter sama-sama doakan agar kesemua pemain dan pegawai bola sepak Malaysia selamat pulang ke Malaysia... Amin...

***** kita nantikanlah tuduhan-tuduhan yang bakal dilemparkan oleh RI kepada Malaysia atas sebab kekalahan diorang malam tadi. Mungkinkah isu bomoh dan isu laser ultramen akan timbul lagi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top