♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, August 25, 2009

Oh rambut...

Alaaaa... dah start dah... rambut dah mula gugur.

Biasalah... beberapa bulan lepas bersalin, biasanya bulan ke 4 lepas bersalin, ibu mesti akan keguguran rambut dan biasanya pada bulan yang sama baby akan pandai menyembur. Tapi buat masa ni, rambut aku dah banyak gugur tapi baby Naufal masih belum menyebur lagi. Maybe dalam seminggu dua lagi kot. Dulu, masa Niesreena 4 bulan, Niesreena memang suka sangat menyembur. Habis muka penuh ayaq liuq!

Klik sini untuk tengok Niesreena dok menyembur dua tahun yang lalu.

Tak suka sebenarnyer rambut gugur ni, sebab merata-rata rambut. Setiap kali sikat rambut kena bersihkan sikat tu sebab banyak rambut yang tersangkut. Kat getah rambut pun sama. Setiap kali tanggalkan getah rambut mesti banyak rambut yang ikut sama. Setiap kali menyapu, berkepuk-kepuk rambut yang aku dapat. Ayoooooo... Jangan botak sudahlah. Hehehehe...


*juliet le sweetheart : Dua hari lagi baby Naufal 4 bulan :)


3 comments :

Salwa said...

scientifically x relevant. tapi mmg ada experience yg sama..ingat dah nak botak....pelik kan? may be nutrition ader yg kurang kot?? ntah..rambut gugur akak baru2 ni dah stop.....gugur taraf normal la tak der la sampai bole kumpul nak buat rambut palsu hehehe

Sy. Fatmawati said...

rambut gugur sbb hormonal changes.maybe multivitamin boleh membantu.huhu..tak lama lg rambut sy akan mnyusur plak..huhu

*juliet le sweetheart said...

tu lah... pengalaman masa lepas lahirkan Niesreena pun gitu gak. Rambut banyak gugur. Orang tua-tua kata rambut gugur sebab baby menyembur. Hehehe... memang tak logik. May be sebab hormon dalam badan wanita lepas bersalin kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top