♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, April 15, 2007

Bbbbbbrrrrr... Niesreena... Niesreena..

Tiap-tiap pagi aku dan Neezam rajin mengajar Niesreena; macam-macam benda yang perlu Niesreena pelajari but of course step by step. Beberapa hari kebelakangan ni kitorang ajar Niesreena meniarap. Sebelum tu kitorang ajar Niesreena mengiring. Dan usaha kitorang memang tak sia-sia. Selepas beberapa hari Niesreena pandai mengiring, semalam Niesreena dah pandai meniarap dengan sendiri! She’s very fast learner! Dan hari ni, biler Niesreena dah bosan-bosan baring, dia akan meniarap pulak. Kepala Niesreena terpusing-pusing tengok keadaan sekeliling. Sesekali biler terpandang aku atau Neezam, dia akan tersenyum. Comey sangat!

Tapi yang kelakarnyer biler Niesreena bergerak, dia tak bergerak ke depan, tapi berpusing, biasanya berpusing mengikut arah jam. Hehhehehe… Aku selalu letakkan fish teether dia kat depan dia supaya dia akan bergerak ke arah teether tu but still dia berpusing. Hhehehehe… Kelakar plak! Well.. she’s still learning and she’s a good learner. Aku dan Neezam pun tak memaksa Niesreena untuk belajar cepat-cepat. Asalkan Niesreena rajin berlatih, it’s good enough.

p>Nak tahu tabiat baru Niesreena? Geram sangat! Hehehehhe… Niesreena suka menyembur. Biler Niesreena start menyembur, it will takes few minutes untuk dia berhenti! Habis air liur dia merata-rata kat muka. Kitorang pun selalu jadi mangsa semburan Niesreena. Bukan geram aper, cuma geram tengok muka Niesreena biler tengah menyembur tu. Sampai merah-merah muka dia. Dan biler aku tegur Niesreena supaya jangan menyembur, dia akan menyembur lebih lagi dan kengkadang tu dia akan senyum. Ya Allah! Comel sangat! Seronok betul melayan kerenah Niesreena…

Banyak lagi gambar Niesreena kat fotopages aku. Jom tengok!

10 comments :

Anonymous said...

wah dah besar ek die........comel ah....... :)

Kak Amy said...

raut wajah dia xerox dr neezam la...

*juliet le sweetheart said...

Memang ikut sangat muka Neezam... terutamanya dahi hikmat tu... hopefully next 25 years Niesreena akan ikut jejak langkah ayah dia gak wat phd.... hehehehhe...

Anonymous said...

nanti die dah besar cket agi.....ajar die g sembur racun kat kebun k......

Lady Ain said...

Nampaknya samalah kita..anak saya pun suka menyembur skang ni...sampai basah2 segala yang dia pakai...kadang2 geram coz nampak comot..tapi memang cute time dia wat bunyi dan menyembur tu...macam berusaha sungguh2...rambut kiter pun dah start gugur...memang gugur habislaa...dah memang semua mak kene mengalaminya kot..hehehe.. :)

*juliet le sweetheart said...

betul tu! :)

Mama Afdhal said...

yuhuuu....dah besar dah reena... jap jek kan ...cam cepatnya besar anak aku nii... dulu kecik jek . berat dia dah bape dah julie?

*juliet le sweetheart said...

Akhir sekali timbang 2 minggu lepas dah 7kg. Mungkin dah makin bertambah. Dah makin tak larat nak mendukung Niesreena...

Kak Amy said...

biasa la tu baby...nanti da beso sikit lagi byk kerenahnyer..lagi seronok tgk.. :)

Mommy Hafiy@Nor said...

hehehe..mcm my son gak ler dolu2 masa dia 3-4mos...comelkan??
salam perkenalan dr kami :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top