♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, March 11, 2009

Yummilicious pancake

Aduih! Kengkadang buntu nak fikir nak masak apa setiap hari.

Pagi ni aku buntu plak nak wat breakfast apa. Bosan gak makan cereal jer... nasi goreng pun bosan gak... jemput-jemput? Pun bosan gak! Nasi lemak, mee goreng, bihun goreng? Leceh ler nak wat pepagi ni... Hehehhe... Kan best kalau ada gerai tepi jalan yang jual sumer tu kat sini. Order jer nak makan apa; macam kat Malaysia ler kan.

Pikir nyer pikir... akhirnyer aku decide untuk wat penkek... tapi... ingat-ingat luper plak cam ner nak wat... so, taram jer lah aper yang ingat....

Alhamdulillah... jadi dengan jayanyer dan yang penting memang yummilicious ler!

So, sementara ingat ni, aku nak tampal resepi yang mudah ni kat blog aku ni. Next time bleh refer semula. :) Korang pun bleh lah cuba bebila nanti.

Plain penkek istimewa!

Bahan-bahan : Self-raising flour 3 cawan, telur sebiji, susu segar 2 cawan, garam secukup rasa, bleh gak tambah esen vanila untuk bagi wangi... Blah gak tambah serbuk coklat untuk perisa coklat, atau jagung... sedaaaapppp...

Cara-caranyer : Adunkan semua bahan dalam bowl dan masak menggunakan non-stick pan selama beberapa minit sehingga masak. Tak perlu diterbalikkan...


Bila siap bolehlah disaji samada bersama-sama madu, maple syrup, chocolate fudge, aiskrem, atau buah-buahan such as banana, strawberry, kiwi... Sedap... Bebudak mesti suka sebab Niesreena pun suka...

Pagi ni kitorang makan penkek dengan madu dan susu pekat manis... Yummy... yummy... :)



*juliet le sweetheart : nak masak aper pulak tengahari nie... Any idea?



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top