♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, March 4, 2009

Muncullah wahai Krispy Kreme... Huhuhu...

Mengidam? Eh... tak derlah! Sajer jer teringin nak makan... Tetiba jer, di saat malam-malam cenggini... cuaca yang sejuk-sejuk cenggini... teringat plak kat donut-donut kat Krispy Kream yang sedap... lembut... lagi gebu tu... Yum... yum... Kalaulah petik jari jer bleh dapat... kan best! Petik jer makan... petik jer makan... Hehehhe... Alamatnyer gemuklah aku! Huhuhu...

Seumur hidup aku, donut-donut Krispy Kreme yang paling sedaaaapppp aku pernah jumpa. Donut-donutnyer memang sedap. Boleh dikatakan semuanyer sedaplah! Serius! Tapi my favourite of courselah original glaze. Peeerrrrgggghhhhh!!! Sedap giler! Sedozen pun aku bleh habiskan sorang! Hehehhe...

~The yummie original glaze!~

Masa balik Malaysia yang lepas, tetiba jer aku dengar nama kedai donut 'Big Apple'. Boleh dikatakan kat mana-mana Jaya Jusco mesti ada satu kedai BA ni. Dan selalunyer aku tengok orang beratur bukan main paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanjang untuk dapatkan donut BA ni. Mestilah aku terdetik, "sedap ker? ramainyer orang... mesti sedap!" Ye lah kan... Kalau tak, tak kan lah orang sanggup beratur panjang-panjang nak dapatkan donut kat kedai ni kan?

Aku pernah cuba sekali jer. Kat BA ni ada gak perisa yang sama; glaze. Hmmmm... rasanyer... so so lah... Tapi... seriously! Tak boleh lawan Krispy Kream punyer! Donut BA tak sesedap dan segebu KK! Gebunyer donut KK, aku rasakan setiap gigitan bagaikan cair kat dalam mulut! Huhuhu... Dasat tak pernyataan beta itew! Melampau... melampau... Sabarlah yer kengkawan dan pembaca blogku sekalian... Tetiba ayat aku segila itew. Mungkin sebab aku tengah lapar dan mengharapkan sedozen original glaze ada di depan mata...

~Tiiinnnnngggg! How I wish it'd appear before my eyes!~

Huhuhu... Mimpi jer lah!


*juliet le sweetheart : cuaca semakin sejuk di Bundoora... angin pun bertiup kencang... 'desabundoora' jer yang semakin 'panassssss'...


1 comment :

Laki kau said...

lepas, memang lepas hajat....dulu, kini dan selamanya lepas je hajat si julie...hajat laki dia je belom lepas... nak qada hajat a.k.a melepas.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top