♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, March 21, 2009

Kenduri

Pagi-pagi lagi kitorang dah bergegas ke pasar Preston. Kena cepat! Sebab pukul 12 kena gi rumah abang Ashraf dan kak Jumie plak sebab diorang wat kenduri doa selamat. Lebih-lebih lagi diorang mintak Neezam lead majlis, bacakan doa sikit-sikit. So, kenalah sampai on time.

Balik dari pasar lebih kurang pukul 11, cepat-cepat bersiap, dan terus shoot ke rumah diorang. Nasib baik sempat sampai on time, tapi ramai yang tak datang lagi. Tuan rumah pun masih sibuk menyediakan juadah. Yum yum... Macam-macam ada... Cendol pun ada! Home made plak tu. Yummie! Buat aku tak sabar nak tunggu waktu makan. Hehehe...

~Kaum-kaum ibu; lepaking dulu sementara menunggu tetamu yang lain sampai~

~Kak Jumie de tuan rumah, cantik berbaju kurung; masih sibuk di dapur~

~Fiza and baby Ikhlas yang hensem; Fiza kena selalu practise dengan baby sebab nak dapat baby beberapa bulan lagi. Hehehe...~

~Mama and Niesreena; makan time! Hmmmm... dah licin dah pun!~

~Cuba tengok Niesreena tu, pandang pelik jer kat auntie Farizal~

~Kak Gee *middle* de cendol's tokeh! Cedap cendol kak Gee buat!~

~Kak Sham and Kak Azni; posing ala-ala manja gitu! Comey tol! Hehehe...~

~En. Din & Wak Hamdan; nampak sangat diorang ni kekenyangan. ;p~

Ok, teka-teki; Dalam banyak-banyak gambar kat atas, kenapa gambar Neezam tak der terselit satu pun? Tau jawapannya?

Jawapannya; sebab Neezam yang snap semua gambar di atas, sebab tu gambar Neezam tak der. Harap maklum...

Sian laki aku... Dah lah pakai smart-smart, tapi gambar dia satu pun tak der. Huhuhu...


*juliet le sweetheart : Insya Allah akan wat kenduri bila baby boy dah kuar melihat dunia nanti yer kengkawan. Tungguuuuuu...



2 comments :

jayzack said...

hai..............seronok gak baca coretan julie ni. akak selalu berangan nak buat cam tu tp hanye tinggal angan2 je... tak sempat nk buat...sibuk masak je hari2 n satu lg aktiviti yg x blh ditinggalkan...zzzzzzzz....(acara wajib setiap hari). saja je nk bg respon ni...nama eden yg sebonarnye jumee zaila...well u can call k.mie je.. tp kalau nk panggil k.jamie pun ok gak..rasanye mcm omputeh la pulak..hehehe... anyway jgn la tersusah hati lak...ada gak kenkwn yg suka2 nk panggil jamie...so tk menjadi mslh.. teruskan dgn coretan julie ni, akak akan bg sokongan dr belakang je la....(bila la dpt seru utk akak buat camni). jangan lupe selitkan gambar2 akak yg comel dan cute ni...(mcm donat)..hehehe...

k, bye

*juliet le sweetheart said...

Lerrrr... kak Jumie ker... ingatkan jayzack mana ler tadi... Ni lah aktiviti buang masa sayer... hehehhe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top