♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, March 8, 2009

Dari satu destinasi ke satu destinasi

Hari ni cuaca sangat cantik; cerah dan berangin. Setelah beberapa hari tak nampak sinaran cahaya matahari, hari ni baru terasa bahangnyer.

Macam biasa, kitorang kalau hujung minggu memang tak sah kalau tak kemana-mana. Memula tu kitorang rancang nak ke city, nak tengok mumba festival kat Yarra. Tapi memandangkan Niesreena tak berapa sihat, kitorang decide untuk cancel ke city. Tak der rezeki nak tengok mumba fest lagi tahun ni. May be tahun depan lah kot. Insya Allah...

Kebetulan hari ni jugak ada jemputan lunch kat rumah kak Sham dan abang Din Hogan kat Lalor. So, lepas mengemas rumah, kitorang pun ke sana. Yup! Makan free lagi. Alhamdulillah... rezeki... :)

~Abang Din, Neezam dan Ustaz Razak @ abang Din's~

Lepas makam, borak-borak, lepak-lepak, kitorang ke Savers plak. Janji dengan family en. Din kat sana. Aku ingat nak cuci mata jer, tapi ter'grab' pulak satu kepala lampu dan baju baby. Hmmmm... memang tak sah kalau tak balik tangan kosong dari Savers. Mesti ada jer yang nak dibeli. Tu pun nasib baik tak terbeli baju dan toys Niesreena lagi memandangkan baju dan toys Niesreena memang dah berlambak-lambak kat rumah. Sampaikan aku yang pening nak mengemas.

Dari Savers kitorang menjemput diri sendiri ke rumah kak Jamie dan abang Ashraf plak kat Epping. Kitorang ke sana bersama-sama family en. Din. Eeeee... suka sangat rumah kak Jamie; layout dia cantik, backyard bersih, dan karpet dia pun best; gebuuuuu...

~Kitorang @ Kak Jamie's~

Punyerlah rancak dan seronok berborak... Sampai penat aku jadinyer... Terpaksa aku ajak Neezam balik. Tapi cian kat Niesreena, tak nak balik... masih nak main-main lagi. Seronok dengan anak-anak kak Gee dan kak Jamie. Tapi terpaksa jugak dibawa balik secara paksa rela. Hehheheh... Mama dah penat ler sayang...

Naik kereta jer, Niesreena terus terlena, sehinggalah ke saat ni. Neezam pun dah ikut Niesreena beradu. Aku pun nak menyusul gak pas ni. Letih!!! Hari minggu yang sangat meletihkan... tapi best!!!


*juliet le sweetheart : ZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top