♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, March 16, 2009

Bollywood

Malam tadi aku tengok 'So You Think You Can Dance, Australia'. Persembahan pertama adalah tarian bollywood. Bestnyer! Nak nak diorang gunakan lagu Jai Ho -- AR Rahman & Pussycat Dolls, sound track citer 'Slumdog Millionare' tu. Entah kenapa ek... bagi aku tarian India memang 'agak' mengujakan. Samalah masa aku tengok Sehati Berdansa masa kat Malaysia ari tu. Tengok Fauzi & Lisda menari bollywood, rasa macam... waaaaaa... best! Sebab liuk lentok badan penari dia kot ek?

Hmmmm... sebenarnyer, dari masa kat UTM lagi memang aku minat tengok citer hindustan. Tak der lah minat giler-giler... tapi minat lah gak. Hehehhe... Ingat lagi... masa tahun 1 kat UTM, kat Kolej Tun Fatimah, masa tu lah kengkawan aku, termasuklah aku, giler-giler tengok citer hindustan ni. Masa tu famous citer 'Dil To Pagal Hai', then 'Kuch Kuch Hota Hai'. Ha... aku mula minat citer hindustan ni masa tengok citer KKHH lah. Pastu memang selalu lepak ngan kengkawan tengok citer hindustan. Sebab masa tu aku rasa citer hindustan dah masuk revolusi baru *konon!!!*. Cewah! Hehehhehe... dah tak der pesen menari tukar-tukar baju kejadah sumer, pastu sumer penari pakai baju samaaaa jer... borink hindustan sebelum tu... sama macam citer tamil jer...

Selain KKHH, aku minat sangat citer 'Mujhse Dosti Karoge' lakonan Rani, Kareena dan Hithik. Jalan citer dia memang best! Tapi aku paling tak suka tengok kalau citer hindustan yang gabung dengan citer omputeh; macam citer 'Bride and Prejudice' lakonan Aish tu. Memang tak suka tengok citer gabung macam tu sebab walau macam mana pun jalan citernyer, mesti akan tunjukkan yang orang hindustan ni bagus sangat. Macam nyampah jer... Hehehhehe... Tapi nyampah-nyampah pun, kengkadang tetap nak tengok gak. Boleh tak?

Kecelaruan minda sungguh!

Eh... tetiba jer tercerita pasal citer hindustan plak. K chiow dulu sebelum aku mengarut lebih panjang lagi! Muahahhahahaa...


*juliet le sweetheart : tunggu vcd 'Slumdog Millionare' kuar



2 comments :

Suriani Faliq said...

kak julie..
nak ker citer slumdog tuh..
hehe,
kami disini ade sumbernyer but belum burn ajer..
kalo nk boleh ajer saya jadi ejenya..
hehe.. kena hulur cd kosong aje le.. =)

*juliet le sweetheart said...

Naaaakkkkkk!!! Esok masa study circle akak bagi cd kosong yer. Tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top