♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, March 15, 2009

Bargain hunting

Sebelum ni beberapa kali gak aku dengar tempat yang dipanggil 'Trash & Treasures' ni tapi tak pernah sampai pun. Maklum ler, rumah kitorang dah fully furnished, kecik plak tu, so memang tak der niat ler nak cari-cari barang rumah kan... Diorang kata T&T ni macam pasar car boot sale ler; macam kat Camberwell tu. Kalau nasib baik dapat barang baru tapi harga memang murah giler, kalau barang second hand pun biasanyer elok-elok lagi. Kena pandai pilih ler. Actually, aku memang minat gak gi tempat-tempat cam tu, suka tengok-tengok tapi takut terbeli jer. Mana plak nak sumbatkan dalam istana beta yang 'besar giler' ni. Hehehhe...

Kebetulan semalam kitorang ke rumah Nita, pun diorang ada sebut pasal T&T ni, dan yang paling membuat aku terkesima bila Nita kata dia beli microwave kat T&T ni dengan harga aud$2 jer. Ye! aud$2! Bukan typing error yer kengkawan. Jenama samsung plak tu. Tak terkujat kitorang mendengarnyer. Hehhehehe... Hmmmm... apa lagi! Neezam pun plan baiknyer untuk follow diorang ke sana hari ni.

So, pukul 10 pagi tadi kitorang gerak dari rumah ke T&T kat Coburg. Tapi hari ni tak banyak orang bukak boot. Nita kata biasanyer memang banyak sangat. Mungkin sebab cuaca hari ni yang ala-ala mendung dan berangin macam nak hujan. So, tak ramai yang berniaga. Tapi ramai sangat jumpa orang Malaysia!

Walaupun tak ramai yang berniaga, aku dapat ler grab satu rocker/bouncer untuk my baby boy. Aud$15 jer. Tu pun sebab aku tak pandai tawar kot. Memang tak dapat kurang sesen pun. Hampeh tol!!! Tapi aud$15 tu memang murah giler ar. Walaupun second hand, condition bouncer ni nampak elok lagi. Kain lapiknyer pun still nampak bersih dan baru. Bolehlah... Alaaaa... lagipun benda macam ni pakai beberapa bulan jer, pastu dah tak muat. Wat per ler nak beli mahal-mahal ek. Sebenarnyer tak der niat pun nak cari bouncer, tapi dah jumpa, murah plak tu... hmmmm... apalagi! Grab jer ler!

Niesreena plak, macam biasa mesti ada gak satu untuk dia. Dapat ler satu... eeee... apa ek nama kejadah tu... ala-ala skate board tapi ada handle. Tau tak apa nama kejadahnyer itew? ;p

Lepas pusing-pusing dan shopping-shopping, kitorang luncheon kat Es Teller. Kebetulan Nita dan family dia sejak datang Melbourne ni tak pernah makan kat luar. Asyik masak jer sebab tak tau kat ner kedai halal.

~Nita dan anak-anaknya; Adam & Safiya, Niesreena & aku kat Es Teller~

Nita ni sebenarnyer coursemate aku kat UTM dulu dan sama-sama major Software Engineering dulu. Kebetulan plak dia dapat offer sama uni dengan Neezam kat sini. Setelah sekian lama tak jumpa, akhirnyer berjumpa jauh kat Melbourne ni. Kebetulan sungguh ek.

Memandangkan cuaca ala-ala mendung dan sedap untuk orang masuk bawak selimut, kitorang decided untuk balik jer lepas makan. Ingat nak pusing-pusing city tadi tapi tak sedap plak kalau hujan masa berjalan kan. So, next time jer ler...

Sampai rumah jer kitorang sumer beradu. Maklum lah... perut pun dah kenyang, cuaca pun mendunnnnnngggg jer. Best tidur dengan cuaca macam ni. Di atas katil yang empuk, di dalam selimut yang tebal. Nyamannyer...

So... itulah aktiviti aku hari ni. Boring? Hehehhe... Membaca blog aku adalah di bawah tanggungan dan risiko sendiri. Sebarang tuntutan ganti rugi masa anda membaca tidak akan dilayan. Nasib ler... hehehhe...


*juliet le sweetheart : hunting for a new house!



4 comments :

Zai said...

Julie, kem salam kat Nita ek. Rasanya 2 tahun lepas, interview sama2 dgn dia tapi rezeki dia yg dapat..harap2 lepas ni ada erzeki saya..

*juliet le sweetheart said...

Insya Allah... Nita pun ada kata jumpa awak masa interview hari tu. Harap-harap sebelum kiter balik for good, awak sempat ke sini plak yer... :)

MaLyN said...

eiiii...bestnye nita dh sampai sana
kem salam dia ek

*juliet le sweetheart said...

Insya Allah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top