♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, March 31, 2009

Gambar passport punya cerita

Sejak akhir-akhir ni aku selalu tengok-tengok balik gambar-gambar lama Niesreena dan baca semula post-post lama pasal Niesreena kat blog aku. Pastu tengok-tengok gambar lama yang ada kat komputer ni. Sajer jer, nak ingatkan semula kenangan membesarkan Niesreena, dan tengok semula wajah-wajah baby Niesreena. Sebab tak sabar plak rasanyer nak tengok muka baby boy aku ni cam ner. ;p Tetiba... aku terjumpa satu gambar ni... Hehehehhe... Gambar yang ada high sentimental value walaupun... hmmmm... cam ner nak cakap... tak lah comel pun... hehehhe...

Nak tau ceritanya?

Haaaaa... pasal nak ambil gambar passport Niesreena. Punyalah susah dan kelakar! Hehehehe...

Masa tu Niesreena baru berusia 2 minggu. Sebab nak buat passport Niesreena, so, kenalah dapatkan gambar passport Niesreena dulu.

Masa nak gi kedai gambar, Niesreena tidur. Neezam kata, "tak per... Kat kedai gambar tu nanti boleh kejutkan Niesreena.". Hmmmmm... bila dah sampai kat kedai gambar. Niesreena masih tidur. Kitorang pun kejutkanlah Niesreena. Masalahnya, Niesreena tak bukak mata pun. Puaslah kitorang kejut. Macam-macam cara; siap sapu air kat muka Niesreena tapi Niesreena tak jaga jugak. Nyenyak betul Niesreena tidur! So, tak bolehlah nak tangkap gambar Niesreena sebab gambar untuk passport mesti nampak anak mata. So, dengan hampanya kitorang pun bawaklah Niesreena balik rumah.

Tapi...

Sebaik sajer tiba kat laman rumah... turun jer dari kereta... Niesreena terus celik. So, Neezam ajak pergi semula ke kedai gambar tu, sementara Niesreena bangun. Nasib baik kedai gambar tu dekat; 5 minit perjalanan dengan kereta.

On the way, Niesreena masih terjaga. Tapi... bila parking jer depan kedai gambar tu... Niesreena tidur semula!!! Haiyo... Puaslah kitorang kejut. Tak nak gak bukak mata. Nak marah pun ada rasanya, nak gelak pun ada... Si kecik ni pandai pulak nak main-main dengan mama dan ayah dia.

Hmmmmmm... bila dah kejut-kejut tak bangun gak... Terpaksalah kitorang balik rumah semula! For the second time! Hampa!

Tapi...

Bila sampai rumah, Niesreena celik semula.

Aaaaaarrrrgggghhhh!!!

Geram jer rasa. Neezam masih tak berputus asa. Ajak balik ke kedai gambar tu semula. Aku dah tak larat nak ikut. Maklumlah... masih dalam pantang 2 minggu. Ceasar plak tu. Memang tak larat. So, adik-adik Neezam dan Neezam jer yang bawak Niesreena ke kedai gambar tu semula. For the third time!!!

Kata diorang, Niesreena tidur semula masa on the way. Tapi dikejutkan jugak! Masa terbuka sikit mata Niesreena, sempatlah photographer kedai tu snap gambar Niesreena.

Tapi...

Hasil gambarnya sangatlah kelakar. Aku tergelak-gelak tengok. Dah lah nak buat gambar kat passport. Gambar plak sangat mengujakan. Hehehehhehe... Nak tengok? Haaa... tengoklah gambar kat bawah ni!

Amacam? Sangat kelakar. Nampak sangat muka ngantuk. Siap ternganga lagi. Sian anak mama... Hehehhe...

Walaupun gambar tak berapa lawa, tapi ada sentimental value tu. Nanti Niesreena dah besar mesti dia tanya, naper gambar dia cam tu. Hehehhee... Bleh lah aku cerita kat dia kisah sepertimana aku tulis di atas. Macam mana susah payah ayah Niesreena nak dapatkan gambar yang mengujakan itew! Huhuhu...

*juliet le sweetheart : ramai orang kata Niesreena ikut muka ayah, harap-harap baby aku ni ikut muka mama dia plak lah yer... :D

1 comment :

Anonymous said...

baru skrg baca post ni..kelakar sgt! hahha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top