♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, August 18, 2019

Kayuh lagi - explore ladang getah dan kelapa sawit

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم

Cycling lagi!

Sejak akhir-akhir ni asyik update pasal cycling jer kan. Sorrylah... tapi kali ni memang kena post jugak. Sebab nak tunjuk keindahan kampung halaman enche Neezam. Selama ni macam tak perasan jer. Huhuhu...

Pagi tadi sempat kayuh sekitar Gemereh jer. Kat dalam-dalam kawasan kampung.

Best pagi-pagi, sejuk dan nyaman jer. Siap jumpa burung enggang. Tapi tak sempat nak tangkap gambar. Huhuhu... Hopefully ada rezeki lagi akan datang.

Bestnya kali ni sebab masuk ke dalam kawasan kampung, jumpa bermacam-macam pokok buah-buahan, masuk ladang getah dan ladang kelapa sawit. Orang bandar macam aku ni memang jakunlah.

Huhuhu...

Nampak sangat tak jakunnya? Huhuhu...

Semalam enche Neezam berbasikal dengan Naufal. Jalan yang sama jugak. Naperlah Naufal tak menunjukkan kejakunan macam aku. Dia relax jer.

Dak kecik sorang ni pun sibuk nak ikut berbasikal dengan ayah dan abang dia. Nasib baik sempat tahan. So, berbasikal belakang rumah jer lah yer Neeyaz.

Kalau orang tanya "best ker berbasikal?".

Aku akan kata "yup! Memang best!"

Dulu aku rasa macam tak sokong enche Neezam beli basikal sebab takut basikal jadi besi buruk jer kat rumah. Tapi bila memang guna ni, rasa bestlah. Harap-harap tetap berguna dalam jangka masa panjang.

Tapi kalau korang nak berbasikal untuk turunkan berat badan, rasanya tak okay. Sebab dah beberapa kali berbasikal ni, berat badan tetap maintan BERAT! Huhuhu... Mungkin sebab berbasikal seminggu sekali, tapi makan berat hari-hari!

😅😅😅😅😅

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top