♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, February 16, 2015

Shopping online dengan Lazada... COD uollsss!!!

Adoiii... matilah... dah terjebak!

Inilah sebabnya enche Neezam tak kasi aku pakai cc. Inilah sebabnya!

Enche Neezam takut aku terjebak dengan online shopping - shopping barang, shopping hotel, shopping benda-benda yang tak patut!

Tapi entah macam mana, colleague aku kat office ni boleh plak kenalkan aku dengan Lazada.com. Korang pernah shopping dengan lazada.com?

Actually, ni kali kedua aku beli barang dengan lazada tapi kali pertama dapat barang. First time ari tu, sehari lepas aku order, aku gi bercuti ke Surabaya. Esoknya tu, barang sampai kat office, aku plak tak der. So, barang cancelled.

Cepat giler kan? Aku ingatkan ambil masa seminggu dua masa tu. Sebab masa first time ari tu aku order Mi S1 RM419 jer. So, ingatkan seminggu dua baru sampai. Rupanya, sehari selepas aku order, barang sampai.

Last Friday, aku order 2 barang lagi. Hari ni dah sampai! Cepatnya!

Apa yang menarik kat lazada ni sebab boleh beli COD! Barang sampai baru bayar!

Dan kali ni, aku order...

S pen untuk Galaxy Note pink lama aku. Niesreena dan Naufal main, sampai cicir kemana ntah S pen aku. Puas cari stok kat kedai hp, sumer takder stok. Sumer kata gi Low Yat. Aiyoooo... Tetiba tengok kat lazada, ada banyak plak. Cuma warna pink jer tak der. Tapi ok lah... Asal ada...

100% genuine guarantee katanya...

Satu barang lagi ialah... eeerrrrr... rahsia!

Huhu...

Harga kat lazada ni, ada yang murah dan ada jugak lebih kurang harga kedai jugak. Cuma korang tak perlulah susah payah gi kedai bagai kan. Just sit, relax and shop! Cewaaahhhhh...

So, macam mana nak shopping kat lazada?

Memula gi kat website diorang di
www.lazada.com.my

Kat sana macam-macam produk ada. Daripada barangan peralatan rumah, barangan kanak-kanak hinggalah ke produk kecantikan berjenama, semua ada! Bolehlah cari...

Then kliklah pada barang yang korang berkenan tu. So, korang boleh tengok details dia - descriptions, seller, material, harga dan ada stok ke tidak, semua korang boleh tengok kat situ.

↑↑↑ in my wishlist! Saper nak belanja, sila angkat tangan! Huhu...

Then kalau korang rasa puas hati, boleh klik "Add to Cart" dan proceedlah dengan proses pembayaran dan seterusnya. Senang jer.

Selain pembayaran secara COD, sesetengah barang jugak perlukan pembayaran samada dengan kad kredit atau kad debit atau online transfer atau paypal... installment pun boleh.

Untuk maklumat lebih lanjut, silalah terjah website Lazada, klik sini >> Lazada.com.my. Klik ke Lazada adalah sepenuhnya tanggungjawab anda sendiri. Aku takkan bertanggungjawab di atas segala ketagihah memborong di laman tersebut. Harap maklum. y(^^)y

Macam biasa, sebelum aku cuba apa-apa produk atau perkhidmatan, aku akan tanya kengkawan dan baca review kat internet dulu. Bila baca banyak feedback positif, barulah aku proceed. Dan ternyata, buat masa ni, untuk pertama kali ni, aku puas hati dengan perkhidmatan lazada.

Bahaya ni!

Harap-harap enche Neezam tak baca post aku kali ni.

(^^")y

1 comment :

O'gosh Iskandar said...

sejak x kerja ni bila nak cari barang je baru jengah lazada....kalau x....xmo tgk..takut terjebak....huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top