♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, August 4, 2009

Naufal demam

First time baby Naufal demam. Petang tadi tetiba jer rasa badan Naufal panas. Bila check tempreturenya tak lah tinggi sangat; 37.8c jer. Tapi still risau... Tak tau lah kenapa tetiba demam. Dulu mak pernah kata, kadang-kadang baby demam atau 'buat perangai' sebab nak dapat akal baru. Ada orang kata sebab tukar bulan.

Tadi dah bagi baby Naufal makan panadol. First time bagi tu, Naufal sedap jer nyonyot-nyonyot picagari tu. Second time bagi, pandai pulak dia luehkan. Mungkin baby Naufal rasa tak sedap kot. Pas tu tampal 'cool fever' pad kat dahi Naufal. Naufal macam tak suka. Maybe rasa rimas benda tu atas dahi dia.

Hari ni baby Naufal asyik tidur jer. Ngantuk kot penangan panadol. Harap-harap baby Naufal cepatlah sembuh...

Haaa... ni bukan gambar baby Naufal demam tau. Ni gambar-gambar baby Naufal ngamuk! Hehehe... Sajer ngengada nak jerit-jerit nak mintak dokong tau. Bila baby Naufal jerit-jerit, aku nanyi-nyanyi jer depan dia. Pastu dia senyap jap. Terkesima agaknyer mendengar kemerduan suaraku gamaknyer. Hehhehe... bukan nyanyi lagi cinta ke hapa, nyanyi lagi bebudak jer; tepuk amai-amai, etc... Bila aku berhenti nyanyi, Naufal nangis balik. Bila aku nyanyi, Naufal senyap. Ish... tak kan nak nyanyi jer ek. Penat ler plak. Tapi kadang-kadang aku nyanyi pun Naufal jerit gak. Bosan kot dengar mama nyanyi. Hehehhe... ubat bagi Naufal diam dari menjerit ialah....

D.O.K.O.N.G!

Baby Naufal suka sangat berdokong sekarang ni. Penat ler asyik nak berdokong jer. Adeh! Dah naik dah musle kat tangan aku ni...


*juliet le sweetheart : nak jadi supermama!

6 comments :

Salwa said...

take care Naufayl..ada x selesa ckit tu..kalau berlanjutan jumpa doctor kay.

Nita said...

naufal lak ker demam..siannye,hari tu reena..take care tau!

Isma said...

juli; naufal dh ok ker hr ni?

*juliet le sweetheart said...

alhamdulillah naufal dah ok... Smile satu malam jer dia demam :)

Adik said...

comei la naufal...cian dia demam.....

Salwa said...

Naufayl memang hero

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top