♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, August 24, 2009

Berbuka @ Kak Rami & Abg Shafiq's

Hujan turun sangat lebat masa kitorang keluar ke rumah kak Rami dan abang Shafiq tadi. Ditambah pulak jalan jem kat Plenty Road sebab waktu orang balik kerja. Akibatnyer, kitorang tiba kat rumah kak Rami beberapa minit lepas waktu berbuka. Nasib baik makanan tak habis lagi. Hehehhee... Actually, kebetulan masa kitorang tiba, sama dengan tibanyer tetamu-tetamu yang lain. Sumer lambat! Hehehhe... Cam berjanji plak. Sama-sama lambat!

Hari ni kak Rami wat nasi lemak. Hmmm... dah lamaaaa sangat tak makan nasi lemak. Memang sedap! Ditambah sedap lagi dengan lampung goreng. Yum yum! Tapi... tak kena langsung dengan sup ekor yang aku bawa. Tapi nasib baik licin jugak. Hehehhe...

Lepas berbuka, macam biasa kitorang akan tunggu solat isya' dan tarawih sekali. Macam biasa, enche Neezam akan mengimamkan solat. Dan macam biasa jugak. Aku memang tak der rezeki nak solat tarawih sekali. Baru jer mula solat isya' terdengar suara baby Naufal menangis. Nasib baik ada Mas tolong tengokkan Naufal. So, solat isya' jer lah...

Hmmmm... sebab tu lah aku tak boleh nak ikut enche Neezam gi solat tarawih berjemaah dengan desa Bundoora. Kang mana nak solat, mana nak jaga Niesreena dan Naufal, kan? Hmmmmm... ada sesaper yang nak jadi babysitter f.o.c tak? ;p


*juliet le sweetheart : macam-macam teringin nak makan dalam bulan puasa ni...

2 comments :

Soulkisser RSix said...

beb, leh kasi resepi sup ekor yg best x??? yg nko buat tuhhhh... :D

*juliet le sweetheart said...

boleh... boleh... insya Allah, nanti aku tuliskan... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top