♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, July 29, 2007

Nak buat apa nie?

Bosan pulak rasanya bila tak der kerja nak buat, tak der benda nak surf kat internet, tak der citer best kat tv…

Makanan dah siap masak, rumah dah siap kemas, dah siap sapu, dah siap mop, pinggan mangkuk dah siap basuh dan siap tangkup, baju tak der yang nak dibasuh, bilik air dah siap cuci, peti ais dan microwave dah siap bersih, tingkap pun dah berkilat.

Tu lah rutin aku hari-hari sejak 5 bulan kebelakangan ni. Niesreena pulak dah siap mandi, dah siap makan. Lepas Niesreena penat main tadi, Niesreena minum susu pulak then Niesreena tidur dengan lenanya… Neezam pulak ke kampus.

Arrrr… bosannya bila dah tak der kerja nak buat. Nak buat apa nie?

Think! Think! Think… tulis blog lah! Pasal apa?

Well… about my beloved hubby.

Hari ni hari pertama Neezam punyer kelas tutorial. Bukan as a student, tapi Neezam mengajar kelas tutorial subjek supervisor dia. Pelik pulak aku bila pagi tadi Neezam tak loya-loya. Hehehhehe… Bukan apa, Neezam ni kalau dia rasa macam kecut perut, dia akan rasa loya-loya siap nak termuntah. Macam morning sickness. Mengalahkan orang mengandung tau. Setiap kali Neezam nak jumpa supervisor, mesti kat rumah lagi dah mula loya-loya. Kelakar betul aku tengok! Mungkin Neezam tak der rasa takut, kecut atau gerun kot nak mengajar kali ni, sebab itu memang kerja Neezam; teaching. Cuma yang bezanya, students Neezam kali ni semuanya international students; Vietnamese, Indian, Chinese, etc… Dan bahan mengajar semuanya telah disediakan oleh supervisor Neezam tu. So, tak lah susah sangat… kot… hehehhehehe…

Hari Jumaat yang lepas, tiba-tiba Neezam kata kat aku yang dia rasa ‘down’. Dia rasa macam dia slow sangat, macam tak der progress dalam research PhD dia. Aku tak tau kenapa tiba-tiba Neezam rasa macam tu. Sedangkan aku tengok Neezam siang malam study. Bab 1 pun dah completed. Supervisor Neezam pun puas hati dengan progress Neezam. In fact, ramai yang kata Neezam laju. Mungkin sebab Neezam terlalu tertumpu kat study dan kurang rehat. Sebab tu Neezam rasa cenggitu ek.

Tapi Alhamdulillah… aku tengok sekarang Neezam dah ok. Walaupun Neezam kata dia rasa ‘down’ hari tu tapi aku tengok dia macam ok jer. Ceria seperti biasa.

Apa-apa pun aku tahu, Neezam mesti boleh buat yang terbaik.

Ok… Niesreena pun dah bangun. Nak melayan dia lah pulak. Until next post. Chow!

Tak sabar nak tunggu Neezam balik!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top