♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, March 26, 2007

25 jam sehari?

Hari Ahad lepas, sedang kitorang bersiap-siap untuk ke BBQ recognized by our landlord, Jane, tetiba jer aku terdengar Neezam berborak dengan our ‘yardmate’ si May. Then aku pun sajer lah sebuk-sebuk pergi kat diorang untuk mengetahui biji butir perbualan diorang. Bukan jeles tau... sajer jer nak sibuk-sibuk... ;p

Kata May, malam tadi kat berita tv ada bagitau yang masa kat Australia dilambatkan 1 jam sebab dah masuk winter; day light saving ends. Bila jam masuk pukul 3 petang, patah balikkan masa ke pukul 2 petang. Hmmmm?

Aku macam pelik jer; tukar waktu semata-mata kerana dah masuk winter? Sebelum ni aku dan family pernah tinggal kat UK. Tapi kat sana tak der ler tukar-tukar waktu biler tukar musim. Pelik kan? Kat negara mana lagi ada buat sistem macam ni?

So sekarang ni beza waktu antara Malaysia dan Melbourne ialah 2 jam sahaja berbanding minggu lepas dan minggu-minggu sebelumnyer iaitu 3 jam.

Hmmmm… maksudnyer hari Sabtu lepas, 24hb March, sehari ada 25 jam ler ek..?

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top