♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, September 11, 2016

Aidiladha 1437H

Korban dan aqiqah

Semalam kitorang dah tiba kat Segamat. Sambut raya haji kat sini tahun ni.

Insya Allah esok adik ipar aku nak buat majlis aqiqah untuk baby dia. So, hari ni, diorang gi 'pinang' kambing. Naufal gi ikut sekali rombongan meminang kali ni. First time Naufal ke kandang kambing.

Kat Wasilah Farm ni ada banyak sangat kambing dan lembu. Comel pulak tengok anak-anak kambing kat kecik-kecik tu.

Siap ada pusat asuhan anak kambing tau! Jangan main-main. Kambing-kambing kat sini mesti baik-baik ni...

Dah pilih-pilih kambing, sebelum sembelih, diorang bawak dulu kambing tu gi jalan-jalan satu kampung naik motor. Tak tau plak apa sebab diorang buat cam tu. Nak bagi kambing tu pening dulu kot. Huhu...

Naufal punyalah takut tengok kambing kena sembelih. Sampai tak berani nak tengok. Aku pun tak sampai hati nak tunjuk gambar kat sini.

Apa-apapun, semuanya dah settle, siap sembelih dan lapah. Insya Allah, majlis aqiqah esok dan bersempena dengan hari raya korban sekali. Semoga semuanya dipermudahkan...

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top