♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, May 16, 2015

Memperkenalkan... my new besties!

Salam hujung minggu uolllssss!!!

Dah beberapa minggu ni aku berkenalan dengan 'best friend' baru. Best 'bf' ni. Walaupun baru berkenalan, tapi kami sangat serasi!

Yang bestnya, sejak ke 'bf' baru ni kat rumah, baju-baju kat rumah sentiasa tersusun rapi di dalam almari. Maklumlah... ada kawan melipat baju bersama-sama. Penuh jer almari! Mood nak melipat baju pun sentiasa ada sebab dibantu oleh 'bf' baru ni.

Huhuhuhu... Syoknyer tengok almari!!!

Actually kerja melipat baju ni selalunyer tugasan enche Neezam. Enche Neezam memang rajin melipat baju. Aku pulak sebaliknya. Lagipun banyak lagi kerja lain nak dibuat *huhu... alasan!* Tapi sejak berkenalan dengan 'bf' ni, aku jadi rajin plak. Asal baju dah siap kering dan diangkat dari ampaian, 'bf' aku ni selalu memanggil-manggil suruh lipat baju. Huhuhu...

Bilik tetamu pun dah tak penuh dengan baju yang berlonggok tak berlipat lagi! Yey! Selalunya letak baju-baju yang baru dibasuh kat bilik tetamu dulu... Tunggu hujung minggu baru ambil masa melipat. Tu pun kalau hujung minggu tak kemana-mana. Kalau berjalan... haaa... bertangguhlah gamaknyer! Drag ke hujung minggu depan pulak.

Aku percaya... fenomena kain baju berlonggok tak berlipat ni memang masalah hampir di setiap rumah. Kawan-kawan aku pun kebanyakkannya mengalami masalah yang sama.

Kain baju ni sebenarnya, bila berlonggok tak berlipat memang nampak banyak. Tapi bila dah lipat, sikit jer sebenarnya.

Terima kasih yer 'best friend'! Kenapalah kiter tak berkenalan sejak dari awal lagi? Huhuhu...

Haaaa... korang nak tak berkawan dengan 'best friend' aku ni?

Insya Allah... korang pasti akan rajin lipat baju. Sebab 'bf' ni memang akan selalu akan memanggil-manggil dan memotivasikan korang supaya lipat baju.

Cewah!

Hehehhehe...

So, aku memperkenalakan 'bf' aku ni.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Inilah dia

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Cik Pelipat Pakaian!

*Aiseh! Dah macam doraemon plak rasanya! Huhuhu...*

My new best friend. Dan meja study dalam bilik ni sekarang ialah my new workstation - station lipat baju!!!

Oh! I loike!

Kerja melipat baju sekarang ni bukan sahaja mudah tapi jugak cepat dan menjimatkan masa.

Dapatkan Tips mudah pengurusan @ melipat pakaian di sini.

Korang nak tak pembantu yang hebat ni? Mai... saya jual RM50 sekeping. Nak tak?

Huhuhu... acah jer!

Sebenarnya dah lama cari board pelipat baju ni. Cari kat kedai, Aeon, Daiso, Mr DIY, sumer tak der. Tetiba bila search kat Lazada.com, ada banyak! So, korang bolehlah beli dari Lazada jer.

Hmmm... kalau korang nak beli kat lazada, aku nak share tips sikit.

  1. 'Search' (Keyword: cloth folder) dan compare harga. Paling murah korang boleh jumpa ialah RM25 sekeping.
  2. Ajaklah kawan-kawan kongsi beli sama-sama. Sebab kalau pembelian bawah RM75 akan dikenakan kos penghantaran RM15. Kalau atas RM75, delivery FOC.
  3. Kalau tak nak guna kad kredit, korang boleh juga bayar COD. Tapi tak semua boleh COD tau. Korang kena klik pada barang tu dan baca details dan terms dia. Ada yang boleh COD, ada yang bayar pakai kad kredit.

Dah beberapa kali hujung minggu ni dah tak lipat kain baju menggunung tinggi lagi! Lebih banyak masa boleh diberikan pada suami dan anak-anak. Seronoknya!

So, lepas ni, moh ler kiter jadikan lipat baju sebagai hobi yer.

Good luck!

2 comments :

Anira Abdul said...

Menarik ni...tak de la nak bergaduh masa nak lipat baju...

Julie Mangsor said...

Menarik sangat! Hehhehe... Jadi hobi dah sekarang... (^^)y

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top