♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, September 27, 2014

Istimewa buat keluarga tercinta!

Mak, abah dan adik-adik nak datang ke rumah hari ni! Seronoknya!

Tentunya aku masak menu istimewa untuk insan-insan yang istimewa dalam hidup aku ni!


Menu istimewa hari ini ketam telur asin - requested by my beloved baby sister, ayam goreng lemon dan istimewa untuk mak dan abah, kari kepala ikan merah!



First time aku masak kari kepala ikan ni. Resepi pun ikut resepi yang ada belakang plastik rempah kari ikan adabi. Alhamdulillah... menjadi dengan sedapnya. Berkali-kali abah puji. Siap kata, "Tak sangka Julie boleh masak sedap!"

Huhuhu... sabar je lah...

Ye lah... aku kalau balik rumah mak abah, mana pernah masak. Mak jer yang masak sebab nak bagi kitorang makan air tangan dia. Lagipun mak masak lagi sedap! Heehhehe...

Keluarga aku memang jarang bertandang ke rumah. So, sesekali datang, mestilah sediakan masak yang paling istimewa. Kalau ikutkan banyak lagi menu nak masak. Tapi... tak termakan pulak kang! Hehehe... Next time pulak lah yer!


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top