♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, June 12, 2009

Lake Mountain *lagi*

Last winter kitorang ke Lake Mountain untuk main salji. Kali ni kitorang ke sana lagi untuk bawak PIL pulak. Kebetulan masa diorang datang ni tempat tu dah bersalji.

Memang seronok sangat nak gi main salji, tapi bila sampai kat Marysvalle *beberapa km dari Lake Mt*, perasaan seronok tu hilang sekejap. Rupa-rupanya kawasan Lake Mt dan kawasan sekitarnya merupakan kawasan bushfire masa summer hari tu. Teruk sangat! Sedih aku tengok keadaan kat situ. Macam malapetaka! Pokok-pokok kat kiri kanan jalan semuanya hitam, jadi arang. Banyak kesan rumah-rumah terbakar. Ada yang tinggal tapak jer. Kat kawasan sekitar banyak tali tape merah putih dipasang keliling menandakan tu kawasan terbakar. Kat merata-rata tempat ada banyak construction dijalankan. Ada yang bina semula rumah baru, ada yang robohkan kesan rumah yang terbakar, ada yang membersihkan semula kawasan kebakaran. Siannyer... Aku tak dapat bayangkan macam manalah masa bushfire hari tu. Macam mana diorang cuba selamatkan diri. Mesti terperangkap dengan asap tebal...

On the way naik ke Lake Mt, masih terdapat banyak kesan-kesan bushfire. Pastu lama-kelamaan aku mula rasa excited semula bila tengok salji yang semakin tebal bila kitorang semakin dekat dengan destinasi.

Seronoknyer bila dah sampai kat Lake Mt. Salji kali ni lebih tebal dari salji masa kitorang datang last year. Best lagi sebab orang tak ramai. Ye lah... kitorang datang masa hari bekerja. Bagus gak kan... Bukan PIL jer seronok first time jumpa salji, Niesreena pun seronok gak. Last time, Niesreena tak berani nak naik tobogan. Tapi kali ni Niesreena berkali-kali nak bertobogan. Mama dan ayah jer yang dah tak larat. Alhamdulillah, baby Naufal pun ok jer. Tidur jer dia. Nasib baik tak meragam sebab cuaca sejuk. :)


Sebenarnyer hari ni ialah last day PIL kat sini. Sempat lagi bawak gi main salji kan. Hehehhe... Dapat gak lepaskan hajat diorang nak tengok salji sebelum balik ke Malaysia. :)


*juliet le sweetheart : sejuk



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top