♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, March 16, 2008

Garage sale

Setelah lebih setahun kitorang menetap di bumi Bundoora ni, semalam barulah aku dan Neezam berkesempatan gi garage sale. Satu kebiasaan orang-orang kat sini, tiap-tiap minggu memang ada jer garage sale. Usually, diorang buat garage sale ni sebab nak berpindah atau renovate rumah atau beli barangan baru. So, barang-barang yang diorang dah tak nak ni diorang juallah kat garaj, front yard atau back yard diorang. That’s why it’s called garage sale.

So, semalam kitorang ikut En. Din ke rumah-rumah yang buat garage sale ni. Ada rumah-rumah yang menjual households, toys, baby’s stuffs, clothes and a few more. Yang dok jual junk pun ada. Ntah hapa-hapa jer. Ada ker orang nak beli ek? We brought a few things for Niesreena. Toys lah, what else! And for myself, I just got a small handbag. Brand new for just 2 dollars! And of course a few stuff for my hubby dubby. He’s a shopaholic. Mestilah ada jer yang dia membeli for himself! Tapi yang paling best mestilah kak Niza because she got a few goooood stuffs for her baby; branded baby’s walker (Safety 1st), pram’s toy and baby’s gym. Altogether for just aud12! Giler murah! Huhuhuhu…

Overall we went to 9 houses. Macam tak sedar jer. Hehhehe… Respectlah kat En. Din and her daughters because being a very good navigator. Semua rumah kitorang gi tak sesat langsung. Next time nak ikut lagi yer!

Ps: En. Din, next time bring kak Gee along sebab kak Gee kata Julie kuat iman dan belanja sikit jer. Hehehe… Nak jugak tengok macam mana kak Gee berbelanja. Mesti best!

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top