♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Saturday, August 25, 2007

A house we called home

Beberapa hari lagi kitorang akan pulang ke Malaysia. Maknanya tinggal beberapa hari lagi jer lah kitorang akan tinggal kat rumah ni. Balik dari Malaysia nanti kitorang akan masuk ke rumah baru kat Bundoora. Sebenarnya sayang sangat kat rumah ni walaupun tak sebesar mana. Sayang sangat! Rumah ni fully furnish, selesa dan memang lengkap sangat. Internet pun laju dan sewanya pun berpatutan. Tuan rumah pun baik sangat.

Cuma...

Rumah ni terlalu kecik dan sempit. Walau macam manapun kitorang terpaksa gak tinggalkan rumah ni, demi keselesaan Niesreena. Ye lah... Niesreena semakin membesar. So, tak sesuai nak tinggal kat rumah yang kecik ni. Sian plak kat dia nanti...

So, sebelum meninggalkan rumah ni aku snap a few pics sebagai kenang-kenangan. Waaaa... Selamat tinggal, rumah...

Rumah ni ada dua bilik dan satu bilik air...

~Dua bilik tidur~

~Ruang dapur & ruang makan. Ni jugaklah ruang tengok tv~

~Ruang beradu~

~Niesreena's~

~Backyard~

One more thing yang aku suka sangat pasal rumah ni ialah dalam kawasan rumah ni banyak sangat pokok buah-buahan; kiwi, pisang kaki, lemon, zaiton dan banyak lagi buah-buah yang kitorang tak tau namanya. Pokok morning glory pun ada. Cuma musim sejuk ni semuanya dah botak; tak berdaun apatah lagi berbuah. Sebelum masuk musim sejuk ari tu puas kitorang makan buah kiwi dan pisang kaki. Sedap sangat!

:: More pictures @ my fotopages ::

6 comments :

Mommy Sue said...

bila niesreena nak balik mesia ni, so cute the lil girl ni

Iszan said...

alalala..tomeinyer anak dara ko julie..geram aku nengok..cun lak tu..hee..niesreena nak balik mesia eh?..julie..balik sampai raya ke?kemsalam nizam yer..

*juliet le sweetheart said...

Niesreena, mama n ayah dia akan balik ke Malaysia dari 28 Ogos hingga 4 Nov bersempena nak sambut hari merdeka, puasa dan raya!!! Seronoknya!!! :)

Mommy Sue said...

wa bestnya esok la yer, senanya aunti nak kirim baju ngan mama niesreena, tapi mcm susah je kan, sbb baju bb kat sana lawa2, tak pe la tgk niesreena pun dah ok kan :D

*juliet le sweetheart said...

Mommy Sue... kenapa tak cakap awal-awal, kalau tak boleh i belikan. Dah terlambat lah nak kirim. Tak sempat dah nak shopping. Tapi tak berbaloilah beli baju kat sini kalau convert dengan duit Malaysia 2.8 kira mahallah. Baik beli baju baby yang branded kat M'sia jer. :)

Wanie~mama irfan said...

selamat pulang ke malaysia...leh la beraya ngan family kat sini kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top