♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, October 4, 2006

Baby’s shopping!

Kandungan aku dah masuk 31 minggu. Kata Adah, dalam waktu-waktu cam ni biler-biler masa jer bleh terberanak. Aku sepatutnya dah buat serba sedikit persiapan dan kelengkapan bersalin. Kata-kata Adah tu sedikit sebanyak buat aku cuak gak. Ye lah… aku masih tak buat aper-aper persiapan pun untuk menyambut baby girl aku. Kalaulah aku terberanak, gamaknyer berbalut kain batik jer lah baby aku nanti. Hehehehhe… Biler Adah dah kata cam tu, baru lah aku dan Neezam sebuk nak gi shopping bebarang baby.

Hari Sabtu yang lepas aku dan Neezam sempat shopping sesikit bebarang baby; baju, sarung tangan dan kaki, lampin, botol susu dan lelain lagi. Seronok shopping! Bebarang baby sumer comey-comey. Macam nak beli sumer jer. Kengkadang tu biler tengok kelengkapan baby yang lain, aku dan Neezam jadi konpius samada barang tu perlu ke idak. Kang beli kang takut tak guna plak, kalau tak beli kang takut benda tu perlu plak. Maklumlah… kami budak baru belajar. Hehehhehe… Aku rasa satu hari aku kener ajak mak shopping sekali ngan kitorang, baru tahu aper yang perlu dibeli dan apa yang tak perlu untuk newborn baby. Betul tak?

10 comments :

adah said...

a’ah.. better ajak mak gi shopping.. kekadang kita rasa cam perlu sbb tgk org lain beli… tp sebenarnya x perlu sgt pun.. n kalu plan nak breast feed baby lama.. better beli breast pump.. jgn beli yg murah, x effektif sgt

*juliet le sweetheart said...

tu lah adah. takut gak kalau terbebelanja kepada benda yang tak perlu. dalam kepala hotak ni semua nak beli. maklumlah... first baby! excited! :)

anaknaga said...

huhhuhuh berkarung2 jeles rasanyer…

*juliet le sweetheart said...

lela, masa ko akan tiba gak nanti. :)

Anne said...

seronotnyer kite nak dapat anak sedare….. 2 sekaligus plak tuh…. baby girl Julie dan bay boy K Ros (perhaps) ….

*juliet le sweetheart said...

ha... kak ita bila pulak nak bagi kitorang anak sedara ni? hmmmm? :)

Khairunneezam aka laki kau said...

MEH KITE NYANYI RAMAI2 EH? SATU…DUA…TIGA…

DUIT DUIT, DI MANA KAU DUIT,
DUIT DUIT…JENG JENG JENG JENG JE JENG
DUIT DUIT, HUTANGKU MEMBUKIT, DUIT DUIT….

HEHEHE….

pasal anak dan bini, sanggup kukeluarkan semua pocket moneyku. asalkan mereka bahagia…
uhuk..uhuk… (eh pasal cam nak sebak jerk nih)

*juliet le sweetheart said...

:) tq honey!

Fynnaz said...

Julie…congrates yer tak lama lg bakal jadi mummy =).

Brg2 baby mmg pening tp kalo nak checklist baby what to buy fin ada…kalo nak inform me ok

*juliet le sweetheart said...

Fyn, boleh jugak. memang tengah-tengah cari jugak ni. nanti fyn emaillah kat kite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top