♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, January 4, 2015

Menu hujung minggu

Memasak memang buatkan aku

happy!

Happy!

Happy!!!

Kalau suami dan anak-anak puji masakan aku sedap, lagi berdabal-dabal happy!

Hujung minggu, kalau tak pergi mana-mana memang aku check-in kat dapur jer lah. Kemas-kemas dan bersihkan apa yang patut dan sediakan keperluan memasak untuk weekdays nanti.

Haaa... nak tips memasak yang menjimatkan masa, boleh klik kat sini.

So, hari ni, pagi-pagi lagi dah masuk dapur. Tengok periksa apa yang ada kat dapur dan terfikir buat roti jala dan kuah kari.

Tapi memang lama jugaklah nak siapkan roti jala ni. Enche Neezam siap dah basuh 2 bijik kereta kat luar. Huhuhu...

Sejam baru siap semua. Nasib baik mula awal. So, by the time Niesreena dan Naufal bangun, terus breakfast.

Nampak menyelerakan tak?

~~(^^)~~

Menu seterusnya, untuk lunch, Nasi Mandy Arab!

Enche Neezam nak gi kerja tengahari ni. So, cepat-cepat aku masak!

Oooo... senang jer nasi mandy ni. Ikut jer step by step instruction kat kotak. Aku suka nasi arab jenama Al-Bayt. Memang sedap dan mudah!

Tapi hari ni aku combinekan dua perencah ni.

Al Bayt dan Arabian Yemedi Mendhi.

And the outcome was wallawehhhhhh!!!

Sedap bangat!

Alhamdulillah... enche Neezam berkali-kali puji. Kali ni memang lebih sedap daripada biasa.

Happy!

Experiment menjadi!

~~(^^)~~

~Ayam panggang mandy~

~Salad arab~

~Sos harrah~

So, menu ni sampai dinner.

Petang, aku sempat buat agar-agar sirap selasih.

Segarnya rasa makan agar-agar ni bila sejuk.

Then dapur tutup!

End of the day, makanan semua licin.

Seronoknya memasak!

Alhamdulillah... Syukur dengan rezeki yang Allah beri untuk kami sekeluarga. Insya Allah, dilain kesempatan aku akan kongsikan resepi dengan korang yer. So, bolehlah korang sediakan buat keluarga tercinta.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top