♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, February 11, 2011

Because...

*Yup! Sambungan dari post yang lepas...

Because...

I am

HIRED!

Weeeehhiiieeeeee!!!


* * * * *

Hmmmm... mungkin tak sempat aku nak cerita kat dalam blog aku sebelum ni...

Dah 6 bulan aku dan family balik ke Malaysia. Dalam masa 6 bulan ni, tak banyak temuduga kerja yang aku pergi. Boleh dikira dengan jari, sebelah tangah jer!!! Huhuhu...

Temuduga pertama, ialah temuduga KGSK! Alhamdulillah aku berjaya. Tapi KGSK cumalah kerja kontrak dan on call. Bila ada cikgu cuti bersalin, barulah ada kerja. Gaji pun ikut gaji hari. Bak kata orang, kais pagi, makan pagi, kais petang makan petang. Cewah! Huhuhu... cam sedih jer bunyinyer yerk... Ye lah... bila kerja, barulah ada gaji. Bila cuti, hmmmm... melepaslah kan... ;p

Tapi alhamdulillah... setakat ni, kontrak KGSK aku masih penuh lagi. Tahun lepas, aku kerja sampai cuti sekolah. Dan tahun ni aku masuk semula kerja bila penggal persekolah bermula. Cuma rugi masa cuti akhir tahun hari tu lah. Tak kerja... so, tak der lah gaji... huhuhu...

Temuduga kedua yang aku gi ialah temuduga kat Hong Leong Bank. Tapi jauh sangat dari rumah. Kat PJ. Basic pun ciput jer sebab lebih kepada elaun atau bonus bila dapat sales. So, aku rasa, kalau aku dapat pun kerja ni, mungkin aku terpaksa tolak. Cuma aku gi gak interview hari tu sebab sajer nak rasa pengalaman interview. Hmmmm... memang nervous habislah hari tu... gegel gegel... huhuhu...

Temuduga ketiga yang jugak temuduga terakhir aku gi ialah di satu private company kat Shah Alam. Masa gi interview tu, aku rasa confidence sikit daripada interview kat Hong Leong Bank tu. Diorang pun ada buat test masa interview tu dan alhamdulillah aku pass. Hmmm... aku tak lah harap sangat kalau dapat kerja kat situ sebab aku prefer untuk bekerja kat area Seremban. Tapi kalau dapat, mungkin aku akan gi sebab company tu nampak cam best jer. Hehehe...

Dalam masa 6 bulan ni jugak, ada jugak beberapa kali aku dipanggil interview. Tapi aku tak pergi. Bukan apa... masa apply kerja kat jobstreet.com tu, aku main apply jer. Klik! Klik! Klik! Tapi bila dah kena panggil interview, barulah aku review balik setiap jawatan tu; kekadang aku terpaksa tolak panggilan interview tu sebab basic dia kecik, lokasi jauh, company ntah hapa-hapa, task kerja yang bukan bidang aku.

Enche Neezam pun banyak applykan kerja untuk aku. In fact, yang temuduga ketiga aku pergi tu pun enche Neezam yang tolong applykan. Merata-rata tempat enche Neezam tolong hantarkan resume dan segala 'mak nenek' aku. Huhuhu...

Alhamdulillah... beberapa hari yang lepas aku dapat panggilan daripada tempat yang aku gi temuduga terakhir tu. Dan diorang offer kat aku jawatan tu. Yeyyyyyy!!! Seronok betul! Bersyukur sangat! Diorang nak aku datang lapor diri hari Rabu lepas cuti Maulidur Rasul yang akan datang. :)

Alhamdulillah...

Aku harap kerja ni ok lah... Aku pun dah malas dan penat nak cari-cari kerja lain. Nak masuk gomen lagi lah susah. Tapi aku rasa ok lah kalau aku kat private memandangkan enche Neezam dah kerja gomen. Ye tak?

Happy sangat bila dah dapat kerja. Tak mengganggur lagi... tak bergelar surirumah sepenuh masa dah!

Cuma...

... ada beberapa perkara yang asyik bermain-main di kotak fikiran aku ni... membuatkan aku bingung dan tak boleh tidur... kekadang tu jadi sedih...

Kenapa yer?

Nantilah aku ceritakan dalam post yang akan datang yer... :(



You might also like...

1
I quit!
.
1
Good Luck,
Julie!!!

1
Malas
.

6 comments :

Lieya said...

fadh tau..mesti kak julie tgh fikirkan si cilik 2 orang tu..betul tak..?

*juliet le sweetheart said...

betul tu fadh! huhuuuuu... sedihnya nak berpisah dengan diorang... ;'(
tapi sedih lagi kalau nak biarkan orang luar jaga... baik famili kan?

Yulie Elveera said...

hi julie,
lama aku tak baca blog. dh balik malaysia eh...
cgrates on ur new job!! IT gak ke? hehe..

malyn said...

julie,ok tak travel sendayan-shah alam-sendayan everyday?klau smntara nk sewa bilik kt shah alam tu,leh saya tanyekan member.ye la smntara nk ssuaikan diri ni.tp klau larat nk travel....memang kagumlah..

*juliet le sweetheart said...

hi yulie... thanks!
aku dah balik dari bulan puasa tahun lepas. alhamdulillah sekarang dah dapat kerja. syarikat it tapi kerjanya kat admin department.

*juliet le sweetheart said...

malin, tak per... tq! :) kiter travel jer sendayan-shah alam. ok jer... silalah kagum... muahahhahahaha... ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top