♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, January 27, 2010

9 bulan baby Naufal :)

Baby Naufal dah masuk 9 bulan hari ni!

Happy 9 months old sayang!

Terasa cepatnya masa berlalu. Sedar tak sedar baby Naufal dah masuk 9 bulan hari ni. Tiga bulan jer lagi nak masuk setahun! Cepatnya!!!

Progress baby Naufal setakat ni...

Dah boleh duduk sendiri tanpa disokong. So, senanglah kalau nak tinggalkan baby Naufal main-main dengan Niesreena.

Merangkak bukan main laju lagi. Letak kat satu hujung, kejap jer dah sampai ke hujung satu lagi. Pastu suka sangat kejar aku. Sampai ke dapur pun Naufal cari.

Aaaa... ni paling aku suka :) Dah pandai pegang botol susu sendiri. Senanglah... Bila tiba time rajin dia nak pegang botol susu sendiri, Naufal akan peganglah. Senanglah aku... sementara baby Naufal minum susu, aku sempatlah buat kerja-kerja lain. Tapi bila tiba time malasnya. Baby Naufal tak kan peganglah. Sajerlah tu nak bermanja-manja...

Semua benda nak masuk mulut! So, rumah memang kena sentiasa bersih *walaupun tak kemas! ;p Asyik bersepah dengan mainan. Pening! *sigh**. Mainan Niesreena yang kecik-kecik habis aku buang. Kalau tak kang, jumpa jer dek baby Naufal, habis ditelannya. Mainan-mainan pun kena make sure sentiasa bersih sebab baby Naufal akan masukkan dalam mulut dia jugak walau sebesar mana pun mainan tu. Hmmmm... pas tu Niesreena lah yang marah sebab habis mainan Niesreena lencun dengan air liur sebab dijilat baby Naufal. ;p

Sangat suka berdiri dan memanjat sekarang ni. Macam herolah sangat. Aku bukan apa... aku takut dia jatuh jer. Haaaa... tengoklah hobi dia ni.

Suka sangat bergayut dan panjat walker dia. Tapi bila kitorang dudukkan betul-betul dalam walker... haaaa... ni lah hasilnya...

Nangis dan jerit sehinggalah kitorang keluarkan Naufal semula *sigh*

'Paip' tetap 'bocor'! Ntah bila nak berhenti mengalir ntah. Adusssss... hilang comey... hehehe...

Alhamdulillah... Khairunnaufal sihat dan membesar bagai johan! Dan sangat kuat makan. Walaupun gigi baby Naufal dah ada 7 batang, tapi aku masih bagi Naufal makan bubur nasi dan makanan yang lembut-lembut sebab aku takut baby Naufal tak reti nak mengunyah. Mungkin dalam beberapa bulan lagi baru nak bagi nasi lembik jer.


*juliet le sweetheart : ramai orang kata rupa baby Naufal ikut kechomelan mamanya... hehehhehe...


21 comments :

Norzeha said...

naufal dh ada 7 btg gg.wana 10 bln blm ada sbtg pun lg.......
xpi lasaknye sama dgn naufal suka pnjt walker,katil n kipas berdiri.

*juliet le sweetheart said...

manalah tak sampai 7 batang sekarang. 1st gigi masa naufal 4 bulan. ;)

gmoXxs said...

dalam banyak2.. part nih saya tak leh blah...*juliet le sweetheart : ramai orang kata rupa baby Naufal ikut kechomelan mamanya... hehehhehe...

*juliet le sweetheart said...

jangan ler jeles... memang ikut kechomelan mama hapa... hahahahha...

Isma said...

aufal....makin besar makin enchem......geram aunty kat dagu naufal!

Asroma said...

anak yg ketaga aku 1thn4blan baru ade gigi atas 3 nbawah1..

Ayah Chik aka Nazreen said...

hehehe....cpt btol progress naufal ni kan kak,silap2 lg 3 bulan dh boleh baca Quran......=)

*juliet le sweetheart said...

ooooo posible... posible... hehehhehe...

Malina Vaida said...

naufal...byknye gigi dia..julie,x sakit ke masa nyusukan dia?huhu

*juliet le sweetheart said...

tak sakit pun... sebab nyusu pakai botol jer dah sekarang... dah lama tak bf ler malin.

Naza Sydney said...

Pasal air liur mgkn boleh bagi dia mkn apa yang mama dia mengidam masa pregnant dulu. Just colet2 kat lidah dia. InsyaAllah akan hilang tak lama lepas tu. Sbb sblm ni pun my latest baby pun airliur meleleh gak. Masa pregnant konon nak mkn kurma Mekah. Pas makcik balik dari Haji bwk kurma Mekah terus colet kat lidah dia sikit2. Alhamdulillah, dlm 7 bulan umur dia cmtu dah tak meleleh lagi. Tryla...

*juliet le sweetheart said...

masalahnyer... tak tau aper yang dimengidamkan oleh diriku sendiri... hehehehhhehe... sebab masa mengandungkan baby Naufal dulu, apa yang mengidam semua dapat... :)

misya said...

orang kata gatal gusi, tu yang air liur meleleh...lepas sapu ubat gusi..gerenti tak meleleh dah (pengalaman anak saya)

*juliet le sweetheart said...

Oooooo ye ke? Nanti i try lah jugak... tq!

Syazyati said...

naufal sgtlah cute!!!suka sgt tgkkgmbr dia geget menan kakak dia.hihi

*juliet le sweetheart said...

memang hobi dia lah tu... Niesreena pun akhirnya dah tak kuasa nak marah dah... :)

Azrah said...

memamng comell..cam julie

Lindah said...

buleh wat birthday party..nanti aunty tolonglah masak on Naufal's birthday

Khairunneezam aka laki kau said...

tang comey suma kasik kat mama dia...cheh podah ;p

*juliet le sweetheart said...

;p... ye lah... ye lah... comel dan chubby macam ayah dia jugaks!!! :)

cikenis said...

rinduuuuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top