♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, June 25, 2009

On this rainy day

Tadi gi check-up baby Naufal *he will be 2 months old next 2 days! Yey!*. Alhamdulillah, miss Kelly kata progress Naufal ok, cuma... Naufal ni kecik kalau nak dibandingkan dengan baby oz. Well, of course! Kitorang orang asia... memanglah kecik. Lebih-lebih lagi mama dan ayah Naufal ni pun comel-comel belaka. So, of courselah baby Naufal pun kecik comel macam mama dan ayah kan? Kan? Kan? ;p Hehehe... Berat baby Naufal pun ok. Sekarang dah 4.48kg. Alhamdulillah...

Balik tu, hujan lebat sangat! Macam biasa, bila hujan, kereta enche' Neezam naik kabus kat dalam kereta. Aku dah risau dah! Mata aku yang rabun ni jadi semakin rabun dek kerana kabus tu. Enche' Neezam bawak keter pelan-pelan jer. Kereta pun banyak masa tu sebab waktu orang balik kerja.

Kat depan Bundoora park, aku nampak satu kereta Gen2 warna biru kehijauan... *eh ke... hijau kebiruan ek? Mana-mana jer lah kan...* kat depan kereta kitorang. Aku pun bagitaulah kat enche' Neezam, "bang, kereta Gen2!" dengan nada excitednyer! Hehehe... Jakun! Jakun bila nampak kereta buatan Malaysia kat sini. Mesti nak bagitau... Padahal aku tahu, enche' Neezam mesti nampak dah Gen2 tu. Sah sah lah kan. Enche' Neezam yang drive. Gen2 tu depan mata dia. Lagi nak bagitau ek. ;p Hehehhee... Jap tu aku pandang tempat lain. Pastu aku pandang semula kat Gen2 tu. Tetiba jer aku tengok Gen2 tu melintang kat depan jalan yang tengah sesak tu. Aku baru nak tanya enche' Neezam 'apasal Gen2 tu melintang?'. Aku baru jer sebut "Apasss..." BAMMMMMM!!! Something bad happened!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Arrrrrgggghhhhh! Ya Allah! Terkejut sangat! Kenapalah boleh jadi macam ni....? Habis kemek pintu kereta bahagian pemandu GEn2 tu!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Alhamdulillah... nasib baik bukan kitorang yang langgar... fuh! Tapi sebuah kereta toyota lane sebelah kitorang.

Seriously! Terkejut sangat! Betul-betul depan mata kitorang!

Memang habis kemek pintu kereta Gen2 tu. Tapi kereta toyota tu lagi teruk kemek depan kereta dia. Siap berasap lagi! Sian betul! Tapi aku pelik... cam ner kereta Gen2 tu boleh dok melintang depan jalan. Missed plak nak tengok yang itu! Kata enche' Neezam, Gen2 tu nak masuk ke lane sebelah, maybe pemandu dia terover posing pusing. So, kereta dia jadi melintang. Then kereta toyota tu, sebenarnyer tak lah laju pun, tapi mungkin pemandu kereta toyota tu tak jangka gen2 tu akan melintang macam tu kan, tu yang toyota tu tak sempat nak brek dan terlanggar terus. Nasib baik toyota tu tak laju... kalau laju... mau mati kot pemandu gen2 tu. Sian diorang!

Apa-apa pun aku bersyukur sangat kitorang tak terlibat dalam kemalangan tu. Alhamdulillah... Mintak-mintak dijauhkanlah segala malapetaka besar mahupun kecil. Lindungilah kami ya Allah... Amin...


*juliet le sweetheart : Justin {master chef} was eliminated! How sad... :( Like her soooo much! But i like Julie as well... 'cos we got the same name! Wie hie!!



2 comments :

din denver said...

moral of the cerita .. ambil lah insuran walau 3-party utk protect diri sendiri dari keluar duit bila "terhentam" kereta org secara sengaja atau tak sengaja ...

*juliet le sweetheart said...

Ya betuuuuullllll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top