♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, June 10, 2009

Melbourne Zoo

Pagi tadi cuaca tersangatlah terang. Pastu tetiba jer cuaca berubah mendung. Tapi alang-alang dah bersiap, kitorang tetap teruskan misi kitorang untuk ke Zoo Melbourne hari ni. Hmmmm... memula kitorang rancang nak ke Philip Island tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan so terpaksalah kitorang berubah destinasi ke zoo jer. Dengan gamblenyer kitorang seludup jer Naufal tanpa baby seatnyer ke sana sebab dah terlebih orang satu kereta. Hehehe... nasib baik tak ditahan polis. *Kat sini baby wajib duduk kat car seat. Wajib!*

Alhamdulillah... bila dah sampai kat zoo, cuaca kembali terang. Ada jugak lah sekali dua tetiba jer hujan turun renyai-renyai. Pastu kang tetiba plak terang balik. Ok lah... boleh lah jugak berjalan. Tapi aku yang tahan bila tetiba jer berangin. Ya Allah! Subhanallah! Sejuk giler rasanyer. Bersin aku jadinyer.

Macam biasalah... bila kat zoo mestilah banyak haiwan. Hehehe... tu pun nak bagitau ek. ;p Tapi bila dah sampai zoo kat OZ ni mestilah nak cari haiwan-haiwan OZ macam kangaroo, koala, wombat dan penguin.

Kali ni aku seronok bawak Niesreena ke zoo sebab Niesreena dah pandai nak belajar. Setiap kali aku tunjukkan haiwan-haiwan tu kat Niesreena aku akan bagitau nama haiwan-haiwan tu dan bunyinyer dan Niesreena akan ikut. Yang comelnyer bila tengok Niesreena kejar burung-burung turki. Bertempiaran burung-burung tu lari. Ada gak yang nak kejar Niesreena balik. Tapi Niesreena lagi berani, kejar burung tu balik. Aku yang takut tengok. Hehehe...



*juliet le sweetheart : haaaccchhhoooooooooooooooooo...



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top