♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, June 11, 2009

Hari yang panjang

Macam-macam tempat kitorang bawak PIL hari ni. Maklumlah 2 hari lagi PIL dah nak balik Malaysia. Hari ni PIL nak tengok tempat-tempat 'basic' yang kitorang selalu pergi.

First destination ialah ke Preston market. Tempat kitorang selalu gi beli daging halal, sayur-sayuran, buah-buahan dan barang-barang dapur yang lain.

Balik dari pasar, tetiba jer enche' Neezam keluarkan kek. Katanya nak celebrate birthday aku in advanced sementara PIL ada kat sini. Hehehe... awal giler!

Lepas solat Zohor, kitorang ke La Trobe uni. Tunjuk kat PIL tempat enche' Neezam belajar. Aku pun suka ke sana sebab kawasan uni ni cantik. Lebih-lebih lagi sebab banyak sangat burung-burung dan itik-itik sekitar kawasan kampus. Swan pun ada! Tapi yang tak tahannya tadi sebab cuaca sangat sejuk. Aku plak lupa nak bawak glove. Naik kebas tangan aku jadinyer. Memang sejuk betul sekarang!

Then kitorang singgah ke mount Cooper. Mt Cooper ni ialah kawasan paling tinggi kat kawasan ni. Memang bestlah. Nampak sekitar kawasan Bundoora dan kawasan-kawasan yang 'sewaktu' dengannya. Melbourne city pun boleh nampak dari sini.

Next destination... shopping time! Kitorang ke Greensborogh plaza. Lama gak lepak kat sini. MIL siap belikan aku handbag Kathy Van Zeeland. Katanya hadiah birthday. Hehehe... Suka sangat! Tq mak! :)

Enjoy giler shopping sampai hilang rasa lapar. Bila masing-masing dah naik kereta, barulah perasan yang perut masing-masing dah berkeroncong. Hehehe... Kitorang ke Bismi untuk dinner. Macam biasa menu kegemaran aku kat sini ialah beriani with fried chicken dan manggo lassi. Yummie! FIL kata beriani kat sini sedap. Kalah nasi beriani wahila kat segamat tu. ;p

Hari ni hari paling lewat kitorang sampai rumah dari berjalan. Pukul 10.30 malam baru sampai rumah. Kira lewatlah tu sebab pukul 5 petang dah maghrib, dah gelap. Biasanya pukul 7 malam dah sampai rumah. Hari ni memang lambat betul. Sampai rumah masing-masing kepenatan. Lepas solat isya' semua orang terus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... :) Manalah tak penat kan. Macam-macam tempat gi hari ni... Perghhhhh... penat! Tapi enjoy!!!


*juliet le sweetheart : suka dapat pressie! :)



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top