♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, October 26, 2008

Family Day @ Teluk Kemang, PD

Setelah dirancang selama beberapa minggu yang lepas oleh mak, hari ni hari yang dinanti-nantikan pun tiba... Piknik-piknik @k@ little famili day kat Teluk Kemang, Port Dickson.

Pukul 6.30 pagi lagi aku dah bangun menyediakan makanan untuk dibawa. Alaaa... buat simple-simple jer... naget dan sosej jer... Dalam pukul 8 pagi kitorang bertolak dari Gemereh, manakala famili aku of courselah dari KL.

Dalam pukul 10 lebih, kitorang semua berkumpul kat depan Selesa Beach Resort, Teluk Kemang. Cantik sangat pantainya, cuaca pun sangat ok! Sampai-sampai jer kitorang terus mengalas perut dulu. Mak masak nasi impit dengan kuah lodeh beserta dengan daging sate dan sambal tumis udang. Sedap gilos! Hmmm... selain ahli keluarga terdekat, Sarah @k@ anak angkat mak abah, Shahir @k@ bakal menantu mak abah dan Poji @k@ kawan Joy pun ada... Meriah betul!

~Semua kusyuk makan~

~Pantai bersih! Cuaca best! Orang pun tak ramai! Best! Best!~

~Semua mandi tak henggat punyer!~

Aku memang dah lama giler tak mandi laut. Hari tu masa gi Teluk Batik, tak ramai yang nak mandi, so tak der feel ler... Hari ni ramai geng berendam... So seronok sangat!

Tengah syok-syok mandi, abah tetiba panggil kitorang naik. Ingatkan dah nak balik... Rupa-rupanya abah sewa bot pusing-pusing laut. Best!

~Me & my Khairuns~

~My little family~

~Pusing-pusing naik kapal pulak~

~Peace!~

~Abah & mak bersama menantu dan bakal menantu. Ooooo yang kecik tu, Sarah, the anak orang yang manja dengan mak abah~

~Joy yang semakin gelap gulita bersama lakiku~

~Semua seronok! Adik mesti bengang tengok gambar ni sebab muka dia ditutup dek tangan Joy. Huhuhu...~

~Bila kapal meluncur lajuuuuuu...~

Balik dari naik boat, aku dah penat nak mandi laut lagi. Tapi bebudak yang lain macam tak reti nak naik darat jer. Dah macam dugong aku tengok. Hehehhe... lantak korang lah... Hmmm... Si Joy dan Poji pulak siap gi skodeng awek pakai bikini lagi. Heheheh... Mentang-mentanglah tak bawak awek! Ligatlah diorang cuci mata... ;p

~Jom mandi dengan pak ngah lagi!~

~Niesreena dan uncle Bajoy~

Dalam pukul 3++ kitorang bersiap sedia untuk balik. Of course, sebelum balik mestilah mamam dulu!!! Lapar oooo bila dah berendam lama-lama. Ditambah pulak mak masak sedap. Yummie!!!

~Dah nak balik, tapi kiter mamam duluuuuuu!!!~


Settle jer semua, family aku bergerak balik ke KL, manakala aku dan Neezam serta Niesreena melencong pulak ke Melaka untuk sambung lagi cuti-cuti Malaysia ni kat sana bersama-sama famili Neezam pulak. Sakan jalan ek? :) Best!!!


*juliet le sweetheart : kulitku terbakar... aduuuhhhhh... sakitnya... hitam plak tu... huhuhu...


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top