♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, April 25, 2008

Badminton lah pulak

Letihnya… Hari ni aku menghabiskan masa lebih 2 jam kat sport centre La Trobe untuk latihan badminton. Hahhahaha…. mesti korang tak percayakan. Aku sendirik pun tak percaya. Ntah macam mana tetiba tertanam plak semangat kesukanan dalam diri aku ni. Hari tu futsal, hari ni badminton plak. Muaahhahahahha…

Actually aku main badminton ni untuk enjoy jer. Sajer buang-buang masa. Dulu masa kat sekolah, sempat jugaklah aku jadi wakil sekolah untuk badminton. So, masih adalah jugak skil-skil yang terdahulu. Skil giler ah ek? Bukan teror pun. Hehhehehe…

Lenguhnya tangan kanan aku ni. Mana tak nyer, masuk jer court, terus main. Tak warming up langsung. Dah habis main malas tak sempat plak nak warming down. Walau macam mana pun, badan ni terasa sedap jugak bila sekali sekala berpeluh. Terbakar jugaklah lemak-lemak di badan aku ni. Tapi yang pastinya berat badan aku mesti tak boleh nak turun gak walaupun bersukan bagai nak rak. Sebaaaaabbbbbb… sampai jer rumah, terus bukak peti ais, makan cekelat atau eskrem. Yum yum… Hehehehe…

Nway, hari Ahad ni aku dan kengkawan yang lain akan beradu tenaga kat gelanggang badminton Melbourne Uni. Hahahhaha… jangan tak percaya. Aku mewakili La Trobe MSA untuk pertandingan badminton MASCA. Hahahhaa… Aku sendirik pun tak percaya… Bila orang ajak, aku ni main belasah jer setuju. Padahal aku tak yakin sangat pun bleh main ke tak. Kata diorang, main just for fun and enjoy. Hmmm… tol gak tu. Tapi enjoy, enjoy ler jugak, nanti kalau dah kalah teruk, kena belasah 21-0 tak ke malu tahap gaban namanya. Muahahhaha… Tapi try jer lah ek. Kalau kalah pun bukannya bawak ke mati pun. Kalau menang… dapat hadiah, silap-silap bleh gi Brisbane. Hehehehe… berangan ek? Kalaulah boleh menang. Hehehhehe…

Nway kengkawan, doa-doakanlah team kitorang bleh menang nanti eh… :p. Gud luck untuk diri sendiri dan kengkawan yang lain jugak. Chaiyok!!!


*juliet le sweetheart : Stok coklat berlambak kat rumah, borong masa Easter. Muahahhaa…


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top