♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Sunday, December 2, 2007

Trip to Ballarat

Hari ni kitorang ke Ballarat. Tak pernah sampai sana sebelum ni. Ramai kengkawan yang kata tempat tu best. Well, memang best pun!

Kitorang bertolak dari Bundoora lebih kurang pukul 9.30 pagi. Selepas makan kat park kat Ballarat, kitorang ke Sovereign Hill. Tempat ni adalah pekan lama yang ada tinggalan lombong emas. Best lah tempat ni. Diorang mengekalkan lagi tinggalan banggunan kedai-kedai lama, rumah-rumah lama, sekolah, fire brigade dan banyak lagi lah. Bowling centre pun ada! Bola dan pin-pin bowling tu diperbuat daripada kayu. Hehehhe... Tak sangka kan. Yang bestnya lagi ialah semua pekerja-pekerja kat situ turut berpakaian seperti orang zaman dulu kala. Kelasssss...

Thanx to Mahazan yang sudi jadi tourist guide kitorang!!!


Banyak lagi gambar-gambar menarik kat Sovereign Hill ni kat fotopages aku. Jom singgah. Pasti tak menyesal!

Lepas puas pusing-pusing kat pekan Sovereign Hill, kitorang singgah kat Ballarat Wildlife Park plak. Tempat ni tak jauh antara satu sama lain.

Haaaa... first time jumpa kanggaroo setelah berbulan-bulan dok kat Australia ni. Siap bagi makan by hand lagi! Yang bestnya bila dapat tengok kanggaroo yang ada baby dalam poket dia. Comel tol! Memang banyak giler kanggaroo kat sini. Pastu diorang bebas jer kat park ni. Tak der kandang-kandang ni.

Sebenarnya tak banyak jenis haiwan Ballarat Wildlife Park ni, tapi aku rasa seronok gak sebab dapat tengok haiwan-haiwan yang memang aku tak kan dapat tengok kat Malaysia. Kebanyakkan binatang kat sini memang binatang oz lah; kanggaro, koala, etc...

Niesreena pun seronok! Tergelak-gelak Niesreena tengok kanggaroo melompat-lompat. Tapi nak pegang Niereena takut. :)


Nak tengok lagi gambar kat Ballarat Wildlife Park ni, meh singgah kat fotopages aku k!

1 comment :

Adik said...

alololoooooo comey nyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top