♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, April 20, 2006

My new status :)

Disebabkan post aku yang lepas, ramai kengkawan yang dah tau status baru aku. Hehehhehe… Pecah rahsia ek. Bukannyer aku nak berahsia atau sengaja mewarwarkan cerita tapi bagi aku, blog aku ni bagaikan diari aku. Dan aku seronok bercerita dan aku seronok jugak biler ada orang yang membaca. Lebih-lebih lagi yang bagi respond dan mengambil berat tentang diri aku. Tq korang…

Ada jugak yang kata, tak elok bagitau kengkawan awal-awal berita gembira ni. Sebab biasanya awal-awal ni biasa terjadinyer miscarriage. Harap-harap tu tak berlaku pada aku. Tapi… honestly… aku terlalu excited! Teruja! Gembira! Dan bagi aku, tak salah untuk berkongsi kegembiraan dengan orang lain. Betul tak? Dan korang kener doakan kesihatan aku dan… hmmmm… nak panggil aper ek? Zigot? Embrio? Baby? Aper-aper jelah… yang kat dalam perut aku ni…

Aku dapat tahu aku mengadung masa 7hb April yang lepas. Sajer jer gatal nak check guna pregnancy test yang kak Amy kasik walaupun waktu tu masih belum tarikh period aku. Hehehehhe… Tetiba aku tengok 2 strips appear kat pregnancy tester tu. Tapi strip satu tu tak lah jelas sangat. Aku terkejut dan konpius gak. Aku tanyer kak Amy. Kak Amy kata may be positif.

Balik dari opis aku beli satu lagi pregnancy test kat Guardian; Dip n Tell. Sampai rumah aku buat test. Tapi hampess. Satu strip pun tak kuar. Tu maksudnyer, test tu fail. Korang jangan beli pregnancy test tu tau. Hampess betul. Memula tu aku tak nak bagitau Neezam lagi. Tapi disebabkan hati aku ni tak sabar nak beli satu lagi pregnancy test (tak boleh tunggu sampai esok), aku pun bagitau lah Neezam. Dan waktu tu jugak Neezam bawak aku gi cari pregnancy test.

Alhamdulillah… for the second test, once again, it’s appear with 2 strips. Seronoknyer aku. Neezam tok sah cakap ler. Gumbira betul. Jam jam tu gak kitorang bagitau keluarga kitorang. Famili kitorang sumer seronok dengar berita gembira ni. Cucu pertama for both side.

Kelakar gak tengok Neezam; dia kata jangan bagitau kengkawan aku dulu, sebab awal-awal ni elok bagitau keluarga jer. Hmmmm… aku ikut jer lah. Tapi malam tu aku tengok dia received banyak sangat sms. Pastu biler dia baca, senyum-senyum. Aku pelik betul. Biler aku check sms-sms tu, hmmmm… ramainyer lah kengkawan dia yang bagi ucapan tahniah. Tak aci kan? Tapi biler piker-pikir balik, kelakar dengan perangai Neezam, punyerlah excited!

Cian ngan Neezam, sejak dia tahu aku pregnant, sumer kerja rumah dia tak bagi aku buat dan dia buat sendiri; mengemas, membasuh, memasak, sidai kain. Terharu betul. Biler aku nak tolong dia, dia mula marah. Hmmmm… marah-marah sayanglah. Heheheheh… Harap-harapnyer Neezam akan sayang aku sampai bebila.

Selasa lepas, aku mula mabuk-mabuk; first day mabuk. Hari ni masuk hari ketiga aku mabuk; pening, muntah and malas. Hehehehhehe… Nasib baik doctor ada bagi aku pil tahan muntah. So, kuranglah sikit muntah aku. Perut plak asyik rasa lapar jer. Pukul 2, 3 dan 4 pagi aku terbangun, rasa nak makan. Rasa nak jer ajak Neezam gi mapley. Tapi tak sampai hati nak kacau dia tidur. Perut….tok sah cakap lah… Kreeeekkkk krooookkkkk… asyik bunyi jer… lapar betul! Gi klinik, doctor bagi aku ubat gastric. Bagi tahan sikit perut. Baru rasa lega skit. Tapi makan tetap banyak.

Hari ni jer aku breakfast bubur nasi dan mee goreng, tengahari tadi aku makan bihun sup, baru kejap ni aku makan tweggies and chips more, jap lagi nak makan aper ek? Aaaarrrrhhhhhgggg… gilossss… gilosss… Bak kata Sit, aku akan “membesar bagai johan” (iklan susu)… Hehehehe…

Aper-aper pun, terima kasih bebanyak kepada kengkawan aku yang baik hati. Ambil berat tentang aku yang baru nak timba pengalaman ni. Ramai yang ym aku pagi ni di kala aku meletakkan status ym “kite tak cehatlah hari ni”. Waaaaa… terharu dengan kengkawan yang baik hati. Ramai yang bagi nasihat dan tips. Ramai yang mendoakan aku. Timaceh kengkawan… Cayang korang...

Bersyukur sangat aku ke hadrat Allah kerana dikurniakan suami yang sentiasa menyintai dan menyanyangi aku, keluarga yang memahami aku, dan kengkawan yang mengambil berat. Semoga mereka sentiasa mendapat rahmat dan dilindungi Allah swt sentiasa. Amin…

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah…

6 comments :

Zai said...

Julie and Neezam!!!
Tahniah!
Semoga kehadiran orang baru bakal menjadikan korang lebih berbahagia!! Julie..jaga diri baik2 ek …

xixixixixixx said...

heheh..bestnyer… kena panggil mummy dah ni.. taking care..ye

Anne said...

congrats once again to both of u… - kak ita & zal

*juliet le sweetheart said...

Timaceh sumer…

Aini said...

juliet, congrats!!!!
byk2 minom miloo tau, bagus utk kesihatan ibu² ngandunngg..

*juliet le sweetheart said...

Tq Nurul,
insya Allah... kiter kan, bak kata sit, "saya suka minum milo..."
hehehhehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top