♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, December 30, 2005

Citer 2 hari

Sejak dua malam yang lepas aku dan Neezam balik rumah mak. Temankan mak sebab abah tak der, gi outstation ke Johor Baru. Insya Allah abah balik KL semula hari ni. Mak memang penakut skit kalau tinggal sesorang kat rumah. (Samalah ngan aku pun… Muahahahah…)

So, aku pun temankanlah mak dengan bermalam kat rumah. Walaupun Joy, satu-satunyer adik lelaki aku tu ada kat rumah, tapi biasanya dia tak ‘lekat’ kat rumah. Gi merambu jer kerjanya, jadi musang memalam, pepagi baru balik. Tapi yang bagusnyer, biler abah tak der, Joy akan kuar lepas mak tido. Joy tak sampai hati nak tinggalkan mak tinggal sesorang.

Best balik rumah. Mak masak nasi ayam special untuk aku. Dah lama betul rasanya tak rasa masakan mak. Maklumlah… sejak akhir-akhir ni aku masak sendiri, kalau malas skit, gi beli jer kat kedai. Bukan sedap mana pun.

Insya Allah aku dan hubby tercinta, Neezam, akan balik ke Nilai malam ni. Hmmmm… bulan depan abah nak gi Jerman pulak 2 minggu, Joy plak tak der dah sebab nak balik semula ke UTM Skudai next week, adik plak dah lama balik ke matrikulasi Tangkak. Cian mak tinggal sesorang.

Nampak gayanyer 2 minggu tu aku kener dok temankan mak kat KL jer lah. Tak sampai hati tinggalkan mak sesorang, memalam. Best… best… Bleh tidur bawah ketiak mak… Hehehehhe…

Sejak akhir-akhir ni, kengkawan aku ramai tanyer pasal gambar-gambar kahwin aku. Minta maaf lah sesangat yer kengkawan, sebab gambar-gambar tu masih kat miss photographer aku. Insya Allah minggu depan settle kot… So, tungguuuu… But for a moment korang bleh lah tengok sesikit gambar kat fotopages Adah atau kat fotopages Malin, ok!

Sebenarnya aku bercuti semalam sebab nak jumpa wedding’s photographer aku, Mazlin, dan mak andam aku, Kak Tini, untuk sessi photography kat studio. Tapi last-last minute Kak Tini ada emergency plak. Terpaksalah aku dan Neezam tangguhkan sessi photography tu ke minggu depan dan terpaksalah jugak aku amek gambar aku kat Mazlin minggu depan gak. Sia-sia jer cuti semalam…

So, korang sabarlah eh. Next week ok… Aku pun tak sabar gak nak nengok gambar tu sebenarnyer… ;p

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi cerita lain...

Thank you for stopping by!

back to top