♥ The Colour of Million Memories by Juliet le Sweetheart ♥

♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, April 24, 2015

Kalau dah memang tak reti duduk rumah!

JB here we come!

Salam Jumaat

Have a great weekend everyone!

Wednesday, April 22, 2015

Cooking class with...

Me!

Hahahhaha!

Ingat tak post ni >> Me??? A Chef??? Seriously!!!!

Well, today is the day!

Tengahari tadi kemain masak lagi kat pantry office. Main masak-masak jer. Hehehehe...

Resepi yang aku kongsi untuk hari ni ialah

Spaghetti seafood aglio olio.

Senang jer. Campak-campak jer semua terus siap!

Ha... cam ner? Nampak menyelerakan tak?

Me in action!

Cheflah sangat kan...

Gambar periuk kosong lagi. Tengah masak semua orang concentrate. Bagus anak-anak murid ni. Hehehe...

Full house!

My first experience. I had so much fun today. Hopefully, they enjoyed the food and try it out someday!

y(^^)y

Kalau nak resepi Spaghetti Aglio Olio boleh klik sini.

Tuesday, April 21, 2015

Tips | Macam mana nak pilih limau oren manis...

Suka makan limau?

Aku suka!

Sedapnya kalau dapat makan limau yang juicy dan manis kan.

Bila kiter gigit jer limau, merecik-recik kemanisan limau dan pulp dalam mulut!

Sedapnyaaaaaaa...

Tapi kadang-kadang tu rasa tensiiooooooon sangat bila otak dah set nak rasa limau manis tiba-tiba yang terjah kat lidah ialah rasa yang masam!

Oh tidak!

Tetiba bertakung air liur bila terbayang rasa masam.

Yucks!

Huhuhu...

So, hari ni aku nak kongsi dengan korang sumer,

macam mana nak pilih limau manis?

Caranya ialah dengan tengok pada bawah limau tu.

Kalau bawah limau tu macam ni >>>

maksudnya isinya masam atau tak manis.

Tapi, cuba cari bawah limau tu macam ni >>>

Yang macam ni baru isinya manis!

Tips ni abah aku yang ajar. Memang aku praktikkan setiap kali beli limau dan alhamdulillah, memang inilah petuanya untuk cari limau manis.

So, dah tahu kan, lepas ni, bolehlah menikmati limau manis je.

Tak percaya?

Cuba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.

Thank you for visiting *juliet le sweetheart's

back to top