♥ The Colour of Million Memories by Juliet le Sweetheart ♥

♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Friday, July 25, 2014

#isupportgaza

My name is Julieana.

I'm from Kuala Lumpur, Malaysia.

And I support Gaza.

#isupportgaza

My thoughts and prayers will always be with you.

Thursday, July 24, 2014

Program Ihya Ramadhan

Semalam kitorang sekeluarga sempat join program Ihya Ramadhan di tadika Naufal belajar, Tadika Islam Miftahul Ulum. Program ni memang diadakan setiap tahun pada bulan puasa.

Hari ni Naufal masuk pertandingan bercerita dan hafazan.

Sian Naufal, mama dan ayah dia sampai lambat ke tadika. Tak sempat tengok Naufal bercerita. Entah macam manalah agaknya persembahan dia... Sorrylah Naufal sayang...

Tapi nasib baik masih sempat tengok Naufal masa turn dia hafazan.

video

Untuk pertandingan hafazan, Naufal diminta untuk baca ayat seribu dinar dan ayat antara 2 sujud. Kat rumah praktis ok jer. Bila atas pentas boleh tersasul-sasul plak. Kebetulan masa Naufal atas pentas masa hafazan, enche Neezam pun sampai.

Dalam kedua-dua pertandingan ni, Naufal dapat tempat ketiga untuk pertandingan hafazan dan saguhati bagi pertandingan bercerita. Hmmm... mesti masa bercerita tu ada yang Naufal skip apa-apa tu. Kat rumah praktis ok jer... Tak per lah... dah masuk bertanding pun kira ok... Tahun depan cuba lagi baik ok! (^-^)

Naufal pun buat persembahan nasyid jugak. Comel jer bebudak ni. Mata tengok kat cikgu jer. Huhuhu...

video

Pada hari ni jugak pihak tadika buat majlis berbuka puasa. Banyak sangat makanan dan ramai jugak ibubapa yang datang.

Hari ni, bebudak kat tadika dah berkurangan. Mungkin dah balik kampung. Niesreena dan Naufal masih bersekolah dan akan bersekolah jugak esok sebab mama dan ayah diorang masih bekerja. Hmmmm... harap-harap boss bagi pelepasan balik awal lah esok. Amin!

Insya Allah... kitorang akan balik beraya kat Tapah Road tahun ni. Beg baju tak siap packing lagi... Enche Neezam jer dah siap kemas dia punyer. Semangat betul! Hehehe...

Ok Julie! Semangat! Semangat!

Wednesday, July 23, 2014

Worldless Wednesday | We will not go down! Gaza Tonight...

#prayforGaza #savePalestine

.

Thank you for visiting *juliet le sweetheart's

.

back to top