♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Thursday, August 25, 2016

Hasil mencandat di Ikea dan Kaison

Hujung minggu lepas aku sempat ke Ikea dan Kaison bersama emak dan adik. Sajer sesekali nak cuci mata. Kebetulan hari Ahad tu hari terakhir ada sales kat Ikea. So, rembatlah apa yang patut.

Shelf Lerberg ni aku aim nak warna merah. Tapi tinggal warna kelabu jer.

Berpeluh-peluh jugak nak memasangkannya. Satu rak ni harganya RM69.

Kotak-kotak besar ni cuma RM22 jer untuk dua buah. Berbaloi sangat. Tapi tak tau nak buat simpan apa. Beli jer sementara murah.

Then rak stainless steel ni. Harganya RM49.

Dah lama mencari, baru mendapat. Memang nak letak kat laundry area. Alhamdulillah... nasib baik ada Mr Serba Boleh kat rumah. Sekejap jer enche Neezam pasang.

Then kitorang ke Kaison kat Setapak Central. Aku nak cari sarung bantal. Memang setiap kali nak cari sarung batal, aku akan cari kat Kaison sebab kat Kaison memang cantik-cantik with reasonable price!

Banyak betul yang berkenan di hati. Macam nak beli semua! Hahhahaha...

Shopping memang syok!

Sunday, August 21, 2016

Air tangan emak memang terbaeeeekkk!

Terbaik breakfast pagi ni!

Nasi panas dengan asam pedas ikan pari original Melaka punyer air tangan emak tersayang! Plus... kuah banjir! Jangan jeles! Heheheheh...

Asam pedas air tangan emak memang kegemaran aku dan Niesreena. Memang sedap giler. Tak boleh lawan langsung emak punyer. Even aku try buat yang sama pun tak jadi. Mesti ada rasa kurang.

Jadinya... kalau balik KL, mesti masakkan masakan kegemaran kitorang ni. Tak pernah boring!

Yummeh!

Semalam pepagi lagi mak dah prepare nasi lemak. Sedap dan berlemak betul nasi lemak emak.

Tambah-tambah lagi ada paru goreng istimewa dari emak ni. Kegemaran aku dan Naufal. Naufal tak sabar nak makan dan asik meratah jer.

Love you emak!

Saturday, August 20, 2016

Durian time!

Semalam enche Neezam dah berangkat ke Jakarta untuk present paper. So, aku dan anak-anak bawa diri balik ke rumah mak abah. Abah kata, nanti Julie balik kiter gi dinner durian. Malam ni, lepas tengok DLCW vs CL, kitorang pun gi mendurian!

Dah macam pesta durian kat tepi jalan dekat dengan rumah mak abah ni. Banyak betul kedai durian dibuka dan ramai betul yang serbu. Ada banyak jenis durian yang dijual dengan pelbagai harga.

Lebih sedap sebab orang belanja! heheheheh...

Aku suka durian yang pahit-pahit sikit. Durian kunyit sedap! Kalau musang king, lagi giler sedap!

Kebetulan kedai durian ni berdepan dengan kedai cendol Wahab yang famous tu. Makan cendol dengan durian ori... perrrggghhhh... sedapnya...

Malam ni memang dinner durian jer. Berapa biji habis ntah.

Panaslah tidur malam ni... huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thank you for stopping by!

back to top