♥ The Colour of Million Memories by Juliet le Sweetheart ♥

♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Tuesday, July 7, 2015

Terer! Hahahhaa... He made my day!

السلام عليكم

Lamanya tak update blog. Seriously busy. Kat rumah busy, kat office pun busy. Tak der masa nak update walaupun banyak benda nak blog.

Just a quick update today.

Tengah sibuk-sibuk buat kerja tadi tetiba menderu-deru pm fb masuk. Msg yang buat aku tersenyum.

Tererrrrrr... Huhuhu...

Laki aku... Comel tak? Memang terer sangat bab masak ni. Dan aku plak memang terer bab makan.

~~(^^)~~

Ye lah, bang... Malam ni kiter makan mee sup terer eh.

Love you!

Wednesday, June 24, 2015

Yummilicious puding caramel air tangan si dia!

OMG!

I could not resist not to blog about this!

Semalam balik jer dari office aku tengok enche Neezam tengah sibuk sangat kat dapur. Bukan main beria lagi dok kacau 'benda' dalam periuk.

Aku tengok ada gula. Gula?

Nak buat apa?

Enche Neezam kata nak buat 'puding caramel'.

Seriously?!

Aku tahu enche Neezam boleh memasak tapi puding caramel?

Seriously?! Huhuhu...

Enche Neezam tak pernah buat puding caramel sebelum ni. Tu yang rasa cam bingung jer. Cam salah dengar jer... Hehehehe...

Tapi...

aku percaya kat dia. Dia mesti boleh buat punyer. So, aku tengok jer lah seorang lelaki yang nampak begitu seksi menyepahkan workstation aku dengan senduk dan periuk di tangan!

Dan hasilnya...

Seriously, aku sangat kagum!

The bitterness of the caramel, the softness of the puding is soooooo perfect! Kalah aku buat masa kali pertama dulu... Ada dalam blog ni. Dah malu nak kongsi... Sila cari sendiri. Hehehehe...

Kalau aku tak nampak dengan mata kepala aku sendiri enche Neezam buat puding caramel ni, aku memang tak akan percaya kalau dia bagitau yang dia buat. Hahahhaha... kejam kan...

Ini kali pertama enche Neezam buat puding caramel dan hasilnya sangat mengagumkan!!! Huhuhu...

Alhamdulillah... setakat ni, misi kitorang untuk tak pergi berbelanja ke pasar Ramadhan masih berjaya. Kecuali ari tu masa balik Segamat enche Neezam ada berbelanja jugak. Lagipun ramai orang kat kampung.

Aku... masih suci murni lagi. Huhuhu... Masih tak berbelanja lagi ke pasar Ramadhan walaupun dah round ke dua pasar. Semuanya tak membangkitkan selera and some more mahal!

Insya Allah, petang ni ada cream puff dan fruit tart untuk berbuka! Yey! Alhamdulillah... Oh! Yang ini bukan kitorang buat sendiri tapi beli dari kawan-kawan and yes these are the best cream puff and fruit tart ever!

Tuesday, June 23, 2015

Kalendar Puasa Ramadhan little Khairuns

Dah 5 hari berpuasa, semalam baru mama sempat nak siapkan kalendar puasa Ramadhan untuk Niesreena dan Naufal. Ini pun prepare yang simple jer. Tak der masa nak edit dan customize bagai. Mama sangat busy. Kat office busy, kat rumah pun busy.

Niesreena dah beberapa hari dok tanya. Alhamdulillah, akhirnya sempat jugak buatkan untuk little Khairuns.

Berbeza dengan tahun-tahun lepas; tahun lepas aku prepare 1 kalendar jer untuk Niesreena. Tapi tahun ni, aku buat 2 - satu untuk Niesreena dan satu untuk Naufal.

Alhamdulillah... setakat hari ni, Niesreena dan Naufal masih berpuasa penuh.

Lepas solat maghrib, Niesreena dan Naufal mesti tampal stiker. Diorang seronok tampal stiker tu. Dan seronok bila tengok semua bahagian masih tak ditinggalkan lagi.

Semoga anak-anak mama dan ayah ni sentiasa kuat menjalani rukun Islam yang ketiga ni dan sentiasa kuat jugak untuk sama-sama ikut tarawih dengan mama dan ayah. Amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ JLS's on FB ♥

Juliet le sweetheart's on FB. Jom 'like'!

(^-^)y

.

Thank you for visiting *juliet le sweetheart's

back to top