✿ The Colours of Million Memories by Juliet le Sweetheart ✿

♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Wednesday, April 27, 2016

Happy 7th Birthday, baby Naufal!

Always miss this cheeky face!

Happy birthday sayang.

Walaupun Naufal dah 7 tahun hari ni, Naufal akan sentiasa jadi baby boy mama.

Mama, ayah dan kakak sayaaaaaaaang sangat kat Naufal.

Semoga Naufal sentiasa di bawah lindungan Allah swt, membesar dengan sihat dan sempurna, menjadi insan yang bijak dan dapat berbakti pada agama, keluarga dan negara dan yang paling penting menjadi hamba Allah swt yang soleh.

Amin...

Love you sooooo much!

Monday, April 25, 2016

Resepi | Bolognese + cabonara baked mac & cheese

Baked mac & cheese!

Yummeh!

And this is the way my Khairuns like it!

Goreng macaroni yang telah direbus dengan sos bolognese.

Masukkan daging cincang, cendawan dan baby tomato.

Masukkan dalam mangkuk yang boleh dibakar dalam ketuhar.

Sapukan satu lapisan sos cabonara.

Taburkan keju mozarella banyak-banyak!

Susunkan hirisan tomato dan taburkan sedikit basil.

Taburkan keju parmesan banyak-banyak atas tomato!

Sedapnya!

Bakar di dalam ketuhar dengan kepanasan 200 darjah selama 20 minit.

Dan hasilnya!

Yummeh!

Serius sedap! Niesreena suka sangat kalau letak sos cabonara banyak-banyak dan cheese banyak-banyak. Memang terasa lemak dan cheesy sangat!

Selamat mencuba!

Oh yaa! Untuk sos bolognese dan sos carbonara, kalau tak pandai buat sendiri atau nak cepat dan menjimatkan masa, boleh jer beli yang dah siap. Jenama Prego sedap! Beli kat 99 Speedmart murah! Hehehhe... iklan free...

Monday, April 18, 2016

Progress Renovation Rumah Minggu 4

Alhamdulillah... setakat ni semuanya berjalan lancar. Dan ikut perancangan.

Semakin banyak siap... Semakin banyak duit habis.

Huhuhu...

Antara progress minggu ni.

Saya suka tiles itu!

Tak sabar nak tunggu siap!

Sunday, April 17, 2016

Kinrara Resort lagi!

Situasi biasa bila Niesreena dan Naufal terjun pool

Hujung minggu ni melepak kat sini lagi.

Kinrara Resort kat Puchong jer.

Ini kali kedua kitorang kat sini. Pool kat sini best sebab besar. Niesreena dan Naufal memang suka sangatlah. Berenang berjam-jam. Aku selalu lepak tepi pool jer. Kena tengok Niesreena dan Naufal setiap masa!

Situasi biasa bila Niesreena dan Naufal mandi pool:-

(1) Orang menjerit bila Niesreena Naufal terjun masuk dalam pool sedalam >1 meter...

"Dalam! Dalam! Jangan mandi sini..." Pastu pandang sinis kat aku macam aku tak pandai jaga anak... "Maaf cik. Diorang pandai berenang..." Ayat aku setiap kali...

Sometimes aku biar je pandangan semacam diorg tu.

Alhamdulillah... Ada orang yang concern 👍🏻👍🏻

(2) Orang lalu kat pool then berhenti tengok Niesreena Naufal berenang pastu keluar ayat "Kecik-kecik dah pandai berenang... Tengok tu along angah... "Tunjuk pada anak diorang.

Ari tu kat Gambang, sekumpulan remaja lelaki lingkungan 20an "Wei! Ko tengok budak kecik tu pun pandai berenang. Malu arrrr..."

Hahahah.. Malu ke?

Mama diorang pun x pandai berenang 😭😭😭

(3) Ayat parents yang duduk tepi pool bila tegur aku "Anak berapa tahun?", "Ada hantar kelas berenang ke?" Hehehe...

Kena ulang tape setiap kali.. "Tak der hantar gi kelas... Diorg belajar sendiri. Sejak kecik dh pool friendly... "

y(^-^)y

Alhamdulillah... Niesreena dan Naufal boleh berenang... Tak der lah mahir pun. Teknik pun entah betul ke tak. Janji timbul. Huhu...

Wednesday, April 13, 2016

Eeerrrrr... memang macam ni eh?

Nampak macam padat jer...

Tapi bila tengok dalam...

Lompong!

Ikan tu pun nipis nipis jer.

Memang macam ni ker?

Last time aku ada beli gak, tapi tak lah teruk macam ni. Kat tengah ada gak isi.

Yang ini???

Haaaaiiiissshhh... Nasib baik beli jauh nun di Kuantan... Kalau tak, mahu aku gi tanya tuan kedai.

Redha jer lah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ JLS's on FB ♥

Juliet le sweetheart's on FB. Jom 'like'!

(^-^)y

.

Thank you for visiting *juliet le sweetheart's

back to top