♥ The Colour of Million Memories by Juliet le Sweetheart ♥

♥ Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu...

Amin... ♥

Monday, December 22, 2014

Aku rasa dah tiba masanya... let it go :'(

Handbag Guess ni adalah salah satu handbag kesayangan aku. Sayang punya pasal, aku jarang pakai. Masa-masa tertentu jer pakai. Balut dan simpan elok-elok dalam almari.

Tapi bila tetiba nak pakai balik, sedih sangat tengok condition beg ni.

Banyak terkopek!

Sedihnya... habis rosak.

Sedih sangat.

Mungkin dah masa dia. Aku masih tetap sayang nak buang. Tapi tak guna nak simpan. Sedihnya... Masih boleh diselamatkan ker?

Tapi beg ni pun dah lama. Rasanya dah 5 tahun dengan aku. Enche Neezam yang hadiahkan. Aku suka corak dan patern beg ni. Besar dan selesa.

Agak-agak ada lagi ke jual kat butik Guess?

I'll be missing you.

Sunday, December 21, 2014

First time @ GM Klang

Hari ni plan nak gi dating dengan enche Neezam. Tapi tak tau nak gi mana. Then aku just try luck, ajak enche Neezam gi GM Klang. Hmmm... biasanya enche Neezam malas nak gi tempat jauh-jauh pastu tak tau apa ada kat tempat tu. Sebab kitorang tak pernah sampai sana pun.

Tapi, entah macam mana enche Neezam setuju plak.

Yey!

Thank you, baby.

Hmmm... sebenarnya ajak enche Neezam gi GM Klang ni sebab nak cari hanger tudung. Tudung-tudung dah berlambak dan nak reorganize balik. Idea kawan gantung guna hanger macam kat kedai.

Alhamdulillah dapat! Nanti bila dah susun, aku kongsi dengan korang k!

Kat GM Klang ni macam-macam ado! Patutlah kawan-kawan aku suka shopping kat sini. Aku dan enche Neezam baru round 2 tingkat, tangan dah full! Tak habis round! Dah penat!

Paling giler bila tengok 'lego' murah-murah ni...

Memang giler. Dahlah enche Neezam giler lego. Memang terjebaklah!

Nasib baik tak bawak Niesreena dan Naufal. Kalau diorang ada, mesti giler rambang mata! Sumer nak! Fave diorang!

Enche Neezam kata, bila Niesreena dan Naufal balik nanti, nak bawak diorang datang sini! Hmmmm... rasanya enche Neezam dah 'jatuh hati' dengan GM Klang ni. Hehehehe...

Tapi memang banyak betul barang kat sini. Dan memang murah! Aku banyak jumpa barang-barang yang orang jual online kat fb yang ada dijual kat sini. Dari produk kesihatan, hinggalah ke beg, pakaian, perfume dan cadar patchwork! Sumer murah! Aku rasa peniaga online tu beli kat sini, dah jual online. Bijak! Bijak!

Macam lego kotak tu, kalau kat luar (van depan sekolah) jual sekotak RM5. Tapi kat sini sekotak baru RM2. Tapi kena beli bundle 8 kotaklah. Tapi kalau orang berniaga, beli lagi banyak, lagi dapat murah! Berdabal-dabal untung!

GM Klang! Mu tunggu aku datang... lagi!

~~(^^)~~

Saturday, December 20, 2014

Weird weekend!

Memang hujung minggu ni adalah hujung minggu yang sangat PELIK buat aku dan enche Neezam.

Sebab...

Khairunniesreena dan Khairunnaufal tak der kat rumah.

Dan aku dan enche Neezam pun tak der plan kemana-mana. Dua-dua mati kutu kat rumah. Huhuhu...

Bila anak-anak tak der kat rumah, rumah terasa sunyi sangat.

Dan...

KEMAS SANGAT!

Huhuhu...

Kalau Niesreena dan Naufal ada, pagi-pagi lepas mandi dan breakfast mesti diorang tengah lepak tengok tv sambil baring-baring dengan bantal besar fave diorang

Kalau Niesreena dan Naufal ada, atas sofa dan meja makan mesti ada jer mainan dan lego tak berkemas lepas main.

Kalau Niesreena dan Naufal ada, mesti meja study penuh dengan buku-buku dan alatulis.

Kalau Niesreena dan Naufal ada, mesti petang-petang tengah dok main bola atau badminton kat laman belakang rumah.

Kalau Niesreena dan Naufal ada, kitorang akan dok breakfast dan minum petang kat sini, sambil tengok monyet atas bukit. Monyet tengok kitorang minum. Huhuhu...

Bila mama dan ayah dah membebel barulah dapat rumah kemas macam ni. Baru nak kemas mainan, baru nak kemas buku. Hmmm... memang power bebelan mama. Dan diorang pun suka dengar kot.

Huhuhu...

Hmmmm.... tapi sekarang terasa rumah

KOSONG dan SUNYI sangat!

Rindu sangat kat Niesreena dan Naufal!

Dan bosan-bosan kat rumah, petang tadi enche Neezam bawak aku gi dating. Ngeeee...

(^^)

Makan jer pun.

Insya Allah hari Khamis ni baru dapat jumpa Niesreena dan Naufal.

Rindu sangat kat diorang!

.

Thank you for visiting *juliet le sweetheart's

.

back to top